Drop mobilen på skolevejen

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – »Når man har afleveret sit barn, er der stadig mange andre børn, der ser, hvad du gør i trafikken. Det er vigtigt at huske, så ens egne dårlige vaner ikke spreder sig. Den dag, hvor børnene skal færdes alene, skal de helst have sikre trafikvaner og ikke være optaget af deres mobil, når de cykler afsted,« lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

Mange forældre er optaget af deres mobil, når de kører på skolevejene. De bør hellere droppe mobilen og i stedet holde øje med de børn, der er på vejen.

Sådan lyder det i en aktuel kampagne hos fra Rådet for Sikker Trafik, oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Mange forældre ser sig ikke for

Der er ofte en del trafik på skolevejene om morgenen, og man skal være ekstra opmærksom, så man ikke overser hinanden. Men det er ikke alle, der har fokus på trafikken hele tiden.

I en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik svarer 34 procent af forældrene, at de har oplevet, at andre forældre var så optaget af deres mobil, at de ikke så sig for, når de skulle videre.

Procent fordelt på regioner:

  • Nordjylland: 36 %
  • Midtjylland: 34 %
  • Syddanmark: 36 %
  • Hovedstaden: 32 %
  • Sjælland: 30 %
  • Total: 34 %.

I august begynder 898 nye børn i skole i Slagelse Kommune. For at passe på dem har kommunen sat skilte op på skolevejene, hvor der med store typer står ”Børn på vej”.

For selv om de fleste forældre siger, at de er trygge ved at sende deres børn i skole på egen hånd, så er det vigtigt, at endnu flere trafikanter har fokus på trafikken og ikke på mobilen.

»Vi ser det desværre dagligt, også med børn i bilen. Så læg mobilen før du begiver dig ud i trafikken. Det giver færre uheld og øger opmærksomheden på skoleeleverne,« siger Flemming Erichsen (S), der er formand for Trafiksikkerhedsudvalget.

Din adfærd smitter af på børnene

Når forældre bruger håndholdt mobil og ikke ser sig for, så kan de både være til ulempe og fare for andre i trafikken.

Men deres adfærd kan også betyde, at endnu flere børn begynder at bruge deres mobil håndholdt, når de færdes på egen hånd i trafikken. For voksnes adfærd smitter.

»Når man har afleveret sit barn, er der stadig mange andre børn, der ser, hvad du gør i trafikken. Det er vigtigt at huske, så ens egne dårlige vaner ikke spreder sig. Den dag, hvor børnene skal færdes alene, skal de helst have sikre trafikvaner og ikke være optaget af deres mobil, når de cykler afsted,« siger Rosa Nissen, der er projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

I august vil landets kommuner og Rådet for Sikker Trafik sætte fokus på de mange skolebørn, der er i trafikken. Det sker med kampagnen “Børn på vej”. Desuden får landets skoler undervisningspakker. Sideløbende med kampagnen gennemfører politiet kontrol på skolevejene.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.