Den mentale sundhed kommer nu i fokus

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 11 måneder siden.

Slagelse.News – Sundhed handler ikke kun om, hvor mange grøntsager vi spiser, men også om, hvordan vi egentlig har det. Slagelse Kommune sætter fokus på den mentale sundhed i uge 41.

Når Slagelse Kommune traditionen tro afholder Sundhedsuge, vil temaet denne gang være mental sundhed. I løbet af ugen vil over firs aktiviteter fokusere på, hvordan vi styrker vores mentale sundhed og fremmer meningsfulde fællesskaber.

Meningsfulde fællesskaber er omdrejningspunktet

I Slagelse Kommune er mental sundhed et højt prioriteret område, og sammen med seks andre udvalgte kommuner deltager Slagelse i indsatsen “ABC for mental sundhed”.

Indsatsen peger på, at det at gøre noget aktivt, at gøre noget sammen og at gøre noget meningsfuldt, forbedrer den mentale sundhed. Disse tre råd afspejles også i den kommende Sundhedsuge.

»I Slagelse Kommune har vi et konkret mål om at styrke borgernes velvære og trivsel. Den opgave løser vi bedst, hvis vi lytter til forskningen. Derfor er meningsfulde og aktive fællesskaber også omdrejningspunktet for Sundhedsugen, og programmet er lagt, så der er noget for enhver smag. Derfor ser vi nu frem til en uge, hvor børn, unge, voksne og ældre kan være aktive sammen og smitte hinanden med nye og sunde vaner,« siger formanden for Forebyggelses- og Seniorudvalget, Ali Yavuz.

Aktiviteter skal inspirere borgerne til et sundere liv

Sundhedsugen er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Slagelse Kommune sammen med foreninger og erhvervsliv sætter fokus på sundhed for alle. Aktiviteterne skal inspirere borgerne til en sundere hverdag, og styrke sammenholdet på tværs af kommunen.

Der vil blandt andet være CentimeterMaraton for de yngste, og en sundhedsmesse for de unge på ZBC, mens de ældre borgere kan komme med på en hyggelig biograftur.

Den mentale sundhedsdag markeres med fællesspisning

Onsdag den 10. oktober 2018 sætter verden fokus på den mentale sundhed, og det markeres i Sundhedsugen med en hyggelig fællesspisning nede i Vestsjællandscentret, hvor der vil være rig mulighed for at møde nye og gamle venner.

Det koster 50 kroner at deltage i middagen, og billetter kan købes på sundhedsuge.slagelse.dk.

Læs programmet på: sundhedsuge.slagelse.dk/program.


Pressefoto: Slagelse Kommune.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.