Den årlige vikingefestival på Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Rejs tilbage til vikingetiden og se kong Harald Blåtands vikingeborg på den årlige vikingefestival på Trelleborg fra den 14. til den 22. juli.

1.000 vikinger slår sig ned på Trelleborg i Slagelse til den årlige vikingefestival, som løber fra den 14. til den 22. juli. Den 16. juli ankommer vikinger til fods, på hesteryg og i vogne.

Besøg vikingers landsby Slagløse

Krigere, handlende og håndværkere fra vikingetiden har slået sig ned i Trelleborgs vikingeby, Slagløse. Her kan hele familien prøve at leve som vikinger. Man kan lave sine egne smykker, bage fladbrød og skyde med langbuer og deltage i krigernes træning.

Se falkoneren demonstrere jagt med sine smukke fugle, og i Trelleborgs Fortælleteater kan man høre sjove og drabelige historier fra Harald Blåtands tid. På den brogede handelsplads med mere end 70 forskellige boder, kan man købe vikingetøj, smykker og våben.

Følg vikingerne på deres rejse

Den tunge vogn skrumler og knirker, hestene pruster og støv hvirvles op. Følg vikingerne på deres rejse. Med projektet “Vikinger på Rejse” genskaber Maria Nørgaard og hendes hold af rejsende vikinger og deres heste vikingetidens rejser over land. Se hvordan deres vogne så ud, og hvilket udstyr de tog med på de lange rejser.

Hjemmelavet mad under festivalen

Café Trelleborg har i år åbent ud over museets åbningstider. Her kan man købe hjemmelavet mad og forfriskninger. Til børnene er der forberedt særlige retter og friskpresset juice og andre lækkerier.

Der serveres både kolde og varme drikkevarer blandt andet hjemmelavet lemonade og frisktappet fadøl. Maden kan nydes både inde som ude med udsigt over vikingernes store og farverige lejrplads.

Vikingefestivalen foregår fra den 14. til den 22. juli 2018. Alle dage fra kl. 10.00 til kl. 17.00.

[d12-plain]Slaget om Trelleborg, hvor hundredvis af vikinger tørner sammen tungt bevæbnet, foregår torsdag og fredag fra kl. 13.00 samt lørdag og søndag fra kl. 15.00.[/d12-plain]

Entré for voksne: 120 kroner. Entré for børn under 18 år: 30 kroner. Mønter til aktiviteterne kan købes i receptionen og på pladsen.


Foto: Trelleborg


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.