Russisk atomdrevet ubåd i Storebælt

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

I disse dage passerer en atomdrevet ubåd fra den russiske flåde Kattegat og Storebælt. Den skal til en flådeparade ved Sankt Petersborg.

De næste 14 dage vil flere russiske skibe passere Danmark for at komme til en flådeparade ved Sankt Petersborg. De russiske skibe har lov til at sejle gennem dansk farvand. Det oplyser Forsvaret.

Beredskabsstyrelsen tilføjer, at en atomdrevet ubåd fra den russiske flåde passerer dansk farvand. Det drejer sig om ubåden “Orel” af Oscar-II klassen, der er på vej til afholdelsen af “Flådens Dag” i Sankt Petersborg den 29. juli 2018.

Ruten går gennem Kattegat og Storebælt, syd om Lolland-Falster og derfra mod Sankt Petersborg. Ubåden lægger ikke til i danske havne undervejs.

Den russiske ubåd har lov til at sejle gennem dansk farvand, og Forsvaret følger fartøjet undervejs i dansk farvand.

I Beredskabsstyrelsen følges passagen nøje med forøget vagtbemanding, og der udarbejdes løbende spredningsprognoser. Tiltagene sker rutinemæssigt og i henhold til gældende procedure.

Beredskabsstyrelsen er national nuklear myndighed og opretholder i det nukleare beredskab udover den daglige vagttjeneste et beredskab, som overvåger stråling i Danmark og Grønland.


Øverst: Russisk atomubåd. Arkivfoto: Marseas / iStock.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.