Dansk Hawaii-succes skal inspirere i Slagelse Kommune

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Slagelse.News – I år er der fokus på, hvordan man kan udvikle de små landsbysamfund, når der er Landstrikskonference. Blandt andet er der inspiration fra Cold Hawaii.

Der er inspiration fra Cold Hawaii, når Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget den 28. november 2018 inviterer alle interesserede til den årlig Landdistriktskonference i Skælskør.

Landsbyer skal forblive attraktive steder at bo

I år sætter konferencen fokus på landsbyernes udvikling og de 17 anbefalinger til landsbyudvikling, som et ekspertudvalg nedsat af regeringen kom med tidligere på året.

»Vores landsbyer er attraktive steder at bo, og det skal de blive ved med at være. Derfor er det vigtigt, at vi samler alle gode kræfter og udvikler landsbyerne her i kommunen, så de kan blive endnu mere attraktive at bo i,« siger formand for Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget Jørgen Grüner (SF).

Cold Hawaii har succes med at tiltrække borgere

Cold Hawaii dækker over området ved Klitmøller, hvor man har haft stor succes med at tiltrække nye borgere ved at brande sig selv som et surferparadis.

På Landdistriktskonferencen vil Finn Jorsal komme og fortælle mere om erfaringerne herfra og seniorrådgiver i landdistriktsudvikling Hanne Tanvig, Københavns Universitet, kommer og fortæller mere generelt om, hvad der skal til for at styrke landsbyernes levedygtighed.

»Vi har forsøgt at sammensætte et program, som kan være med til at inspirere. Jeg ved, at vi har ildsjæle, som gør en kæmpe indsats for at skabe liv og udvikling uden for de større byer. Derfor håber jeg, at vi kan bruge oplægsholdernes erfaringer,« siger Jørgen Grüner.

Landdistriktskonferencen afsluttes med, at vinderen af prisen “Årets Landdistriktsindsats” bliver afsløret.

Aftenens program på landstrikskonferencen

  • Velkomst ved Udvalgsformand Jørgen Grüner
  • Hanne Tanvig, Københavns Universitet
  • Finn Jorsal, Cold Hawaii
  • Workshop om det videre arbejde med landsbyer/landdistrikter
  • Uddeling af prisen “Årets Landdistriktsindsats”
  • Mad, drikke og netværk.

Konferencen afholdes den 28. november 2018 kl. 17- 21 i det Røde Pakhus i Skælskør. Alle er velkomne til at deltage, men det kræver tilmelding til landdistriktsudvikling@slagelse.dk senest den 23. november 2018.


Genrefoto: Free-Photos / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.