Responstiden for en ambulance er 8:21 minutter

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Samlet set blev der kørt mere med ambulance i Region Sjælland i 2017, men færre af dem havde tændt de blå blink. Responstiden for en ambulance i Region Sjælland er 8:21 minutter. Frivillige akuthjælpere og nødbehandlere er med til at gøre beredskabet mere effektivt.

208 gange i døgnet ringede 1-1-2-telefonen i Præhospitalt Center i Region Sjælland i 2017. Det svarer til godt og vel 76.000 opkald i alt. Det er en lille stigning i forhold til 2016. Dog var der færre ambulancer, som kørte med blå blink:

»Alle 1-1-2-opkald er en akut situation. Men en del af opkaldene omhandler situationer, som ikke er livstruende. I de situationer kan vi sende ambulancen afsted uden sirene og blå blink,« siger Benny Jørgensen, direktør for Præhospitalt Center i Region Sjælland, og fortsætter:

»Vores personale visiterer mere detaljeret, og kan derfor hurtigt vurdere situationens alvor. Man skal huske på, at det ikke er uden risiko, når man sender en ambulance afsted med 160 km i timen.«

I gennemsnit var responstiden for en ambulance i Region Sjælland 8:21 minutter i 2017. Det er knap tre sekunder langsommere end i 2016.

Beredskabet får hjælp fra frivillige behandlere

Geografien i Region Sjælland har altid været en udfordring. Særligt de tyndt befolkede yderområder kan være svære at sikre:

»Vi er alle afhængige af hurtigt hjælp, hvis vi står i en akut og livstruende situation. Med vores omfattende korps af frivillige 1-1-2 akuthjælpere og kommunale nødbehandlerenheder har vi igen i år kunne øge trygheden betragteligt for vores borgere, også selv om man bor på en ø eller uden for de større byer,« forklarer Benny Jørgensen.

Hele 2.300 gange rykkede 1-1-2 akuthjælpere eller nødbehandlere ud i løbet af 2017. Samtidig er Region Sjælland stadig i gang med at skabe et netværk af hjerteløbere, som kan yde førstehjælp hurtigt. Målet er et netværk med mellem 6.000 og 8.000 frivillige hjerteløbere inden for de næste otte år.


Arkivfoto: Anna Marin

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.