Regionsdirektør modtager gyldent håndtryk

Artiklen er opdateret for 8 måneder siden.

Zand.News – Direktør i Region Sjælland modtager 2,5 millioner kroner efter “gensidig aftale” om at fratræde stillingen.

Der er indgået en fratrædelsesaftale i gensidig forståelse mellem Region Sjælland og regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Broe. Det oplyser Region Sjælland i en kort pressemeddelelse.

Personaleproces og ønske om en ny profil

»Region Sjælland har ønsket en ny profil til at stå i spidsen for regionens administration. Vi ønsker at anerkende og takke Annemarie for hendes store indsats for regionen i de store opgaver, der har været ikke mindst på sundhedsområdet og indenfor Psykiatrien,« står der i meddelelsen.

Tidligere på måneden oplyste regionen i en meddelelse, at formandskabet i Region Sjælland havde orienteret Forretningsudvalget om, at regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Broe var fritaget for tjeneste, og at der ville blive indledt en personaleproces.

Læs også: Regionsdirektør færdig efter få måneder (september 2023).

Månedslønen udgør over 200.000 kroner

I forlængelse af “gensidig aftale” om, at Annemarie Schou Zacho-Broe fratræder stillingen, oplyser regionen, at regionsdirektøren tiltrådte den 17. april 2023, og at månedsløn aktuelt udgør 204.211 kroner om måned inklusive pension. Omkostningerne til seks måneders opsigelsesvarsel og seks måneders fratrædelsesgodtgørelse udgør således omkring 2,5 millioner kroner.

Frikendt og renset ad tre omgange i Fredericia

Annemarie Schou Zacho-Broe havde i øvrigt en fortid som kommunaldirektør i Fredericia Kommune, hvor hun var blevet hjemsendt, politianmeldt og siden bortvist. Det fremgik af en pressemeddelelse fra Region Sjælland tilbage i marts.

Anklagen i Fredericia Kommune gik på inhabilitet i en sag om et grundkøb foretaget af borgmesteren. Annemarie Zacho-Broe er siden blevet frikendt og renset ad tre omgange. Først i en advokatundersøgelse af Fredericia Kommune, dernæst af Statsadvokaten i juni 2022 og endelig af voldgiftsretten i august 2022. I november 2022 fik Annemarie Zacho-Broe tildelt erstatning for forløbet.

Læs også: Ny regionsdirektør i Region Sjælland (marts 2023).

Øverst: Annemarie Zacho-Broe er tidligere regionsdirektør. (Foto: Region Sjælland). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/8b71