I nat kom vinteren til nabokommunen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – I nat var vinteren tæt Slagelse Kommunen. Vejdirektoratets saltbiler blev nemlig kaldt til Næstved kl. 02.27. Dermed kom vinteren først til Sjælland i år. Sidste år løb Jylland med denne tvivlsomme ære. Vinteren kom også tidligere end sidste år.

Natten til søndag kl. 02.27 startede vinteren officielt i Danmark. Her blev Vejdirektoratets saltbiler nemlig sendt på vejene for første gang denne vinter for at salte Svingbroen ved Næstved.

Omkring en time senere – kl. 03.37 – blev der kaldt ud til saltning på Fiskebækbroen syd for Farum.

Vinteren kom tidligere end sidste år

Det betyder, at vinteren kom først til Sjælland i år. Sidste år var det derimod Vendsyssel, Vesthimmerland og Himmerland i Jylland, som fik den første dosis salt.

Samtidig blev saltbilerne sendt tidligere i aktion end sidste år, hvor de først blev kaldt i tjeneste den 26. oktober 2018.

Følg Vejdirektoratets Vintertjeneste

Selve indsatsen med både saltbiler og sneplove styres af Vejdirektoratets Vintertjeneste. Centralen er bemandet med uddannede vintervagter, som hele vinteren overvåger vej- og vejrsituationen og bekæmper glatføre på statsvejene.

Hvis vintervagten vurderer, at glatføre er opstået – eller vil opstå – sørger vintervagten for, at der bliver saltet og ryddet sne. Vinterens vejrlig fordrer også øget agtpågivenhed fra trafikanterne, ikke mindst hvis man skal ud at køre i de tidlige morgentimer.

Du kan følge Vejdirektoratets saltning af veje og se, hvor saltspredere og sneplove er i gang – og hvor de har været – på vintertrafik.dk. Du kan også se de lokale og generelle vintermeldinger her, ligesom siden giver adgang til cirka 400 kameraer.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Krista Monique / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.