Hjemmeværnsdistriktet kan ikke finde sine våben

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Zand.News – Hjemmeværnskommandoen arbejder intenst på at lokalisere våben og ammunition, som er bortkommet i Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster.

Mangler alt fra pistoler og geværer til et maskingevær

Hjemmeværnskommandoen har konstateret, at man ved Hjemmeværnsdistrikt Sydsjælland og Lolland-Falster ikke kan redegøre for otte geværer, syv pistoler, et maskingevær, et bundstykke til endnu et gevær samt omkring 50.000 stykker håndvåbenammunition.

Hjemmeværnskommandoen arbejder intenst på at lokalisere de pågældende våben og ammunitionen. I den forbindelse undersøges det, om uoverensstemmelsen kan skyldes fejl i forbindelse med registreringen i de relevante systemer.

Auditørkorps anmelder de forsvundne våben til Politiet

Det kan ikke udelukkes, at der kan være tale om en kriminel handling. Derfor har Hjemmeværnskommandoen også anmodet Forsvarsministeriets Auditørkorps om at gå ind i sagen samt anmeldt sagen til Politiet.

»I Hjemmeværnet tager vi sikkerheden omkring vores våben meget seriøst. Derfor beklager jeg også dybt situationen, der er alt andet end tilfredsstillende,« siger generalmajor Jens Garly, der er chef for Hjemmeværnet, og fortsætter:

»Vi arbejder på højtryk for at finde de manglende våben og ammunitionen. Derfor har jeg iværksat en optælling af alle våben i Hjemmeværnet. Vi starter med de områder, hvor der er størst sandsynlighed for at finde de bortkomne våben, men optællingen vil omfatte hele Hjemmeværnet.«

Det oplyser Hjemmeværnskommandoen i en pressemeddelelse.

Hjemmeværnet har måske allerede fundet 15 våben

Iværksættelse af mange tiltag og mange menneskers indsats for at finde de bortkomne våben har med meget stor sansynlighed båret frugt og resulteret i fundet af 15 våben torsdag aften kl. 21.00.

Hjemmeværnet fortsætter med optællingen. Det skriver Hjemmeværnskommandoen i en opdateret pressemeddelelse.

»Der er heldigvis en glædelig udvikling, idet det ser ud til, at vi med meget stor sandsynlighed har fundet 15 ud af de 16 våben, som vi ikke har kunnet redegøre for,« siger generalmajor Jens Garly til TV ØST, og han fortæller også:

»Våben forsvinder ikke sådan bare. Der er formentlig sket det, at i forbindelse med administration af de her våben i vores computersystem, så er der sket nogle fejl. Det er i hvert fald det, vi tror, der er sket lige nu. I hvert fald i forhold til de 15 våben, som vi har fundet.«

[d12-support title=”Redaktionen opdaterer”]Artiklen er opdateret med oplysninger om, at det med stor sandsynlighed er lykkedes for Hjemmeværnet at finde størstedelen af de forsvundne våben.[/d12-support]


Genrefoto: Kuruneko / iStock.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.