En privat lejebolig i Slagelse Kommune koster 81 kroner

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – En privat lejebolig i Slagelse Kommune koster 81 kroner per kvadratmeter per måned, mens den koster 152 kroner i København og 59 kroner i Lolland.

Region Sjælland er i gennemsnit landets andendyreste region at bo til leje i, men der er store forskellige på lejepriserne.

Det er muligt at halvere huslejen ved at flytte fra Greve eller Stevns til Lolland. Kun 4 ud af 17 kommuner i regionen er billigere end Slagelse Kommune.

Data er baseret på data om lejeboliger på Akutbolig.dk

Akutbolig.dk har i en ny rapport sammenlignet kvadratmeterpriserne på lejeboliger i Danmarks 98 kommuner, hvor de har rangeret landets dyreste og billigste kommuner.

Undersøgelsen er baseret på data om lejeboliger, der har været annonceret på Akutbolig.dk i løbet af 2018.

Det betyder, at almene boliger normalt ikke indgår i undersøgelsen. Men ikke desto mindre giver undersøgelsen et billede over huslejerne.

I Greve og Stevns kommuner betaler du mest i husleje

Jo tættere kommunerne er på Region Hovedstaden, som er landets dyreste region, desto dyrere er prisen på en lejebolig.

Prisen er højest i Greve og Stevns kommuner, hvor gennemsnittet er 118 kroner per kvadratmeter per måned for en lejebolig. Kvadratmeterprisen er således 30 procent dyrere end gennemsnittet for Region Sjælland.

35 procent billigere at bosætte sig i Lolland Kommune

Bosætter du dig derimod i den sydlige del af Region Sjælland, er der mange penge at spare.

I Lolland Kommune er gennemsnitsprisen halveret i forhold til Greve og Stevns kommuner. Prisen for en lejebolig er helt nede på 59 kroner per kvadratmeter per måned.

Slagelse Kommune ligger som nummer 47 ud af 96

Prisen for en lejebolig i Slagelse Kommune ligger på 81 kroner per kvadratmeter per måned.

Kun Odsherred, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland er billigere. Dermed ligger Slagelse Kommune godt i svinget i forhold til at leje en bolig.

Slagelse Kommune ligger som nummer 47 ud af 96 undersøgte kommuner. Den dyreste kommune i hele landet er Frederiksberg, hvor lejen ligger på 157 kroner per kvadratmeter per måned.

København og Gentofte er nummer 2 og 3 med 152 kroner per kvadratmeter per måned.

Læs rapporten på: akutbolig.dk.

(Illustration: akutbolig.dk).

Akutbolig.dk har undersøgt kvadratmeterprisen på lejeboliger i Danmarks 98 kommuner. Undersøgelsen er baseret på data om 38.327 lejeboliger, der har været annonceret på Akutbolig.dk i løbet af 2018. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris for landets kommuner er desuden sammenlignet med data for regionerne og hele Danmark.

(Genrefoto: fizkes / iStock).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.