1 million coronaprøver er analyseret

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Klinisk Mikrobiologisk Afdelings to mikrobiologiske afsnit i Slagelse og Nykøbing Falster har analyseret 1 million coronaprøver.

1 million coronaprøver! Så mange test har Klinisk Mikrobiologisk Afdeling i Region Sjælland analyseret på godt 2 år. Det skriver regionen i en nyhedsmeddelelse.

Modtog op til 6.000 COVID-19-prøver dagligt

Coronavirus har været en del af vores hverdagsliv i snart to år, og langt størstedelen af os er efterhånden godt bekendte med, hvordan en svælgpodning foregår.

PCR-test har været, og er stadig, et vigtigt redskab i pandemikontrollen, og her har Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital spillet en helt central rolle.

Afdelingen betjener hele regionen fra to mikrobiologiske afsnit i Slagelse og Nykøbing Falster. De har en rutinedrift, hvor de hvert år analyserer 680.000 bakteriologiske prøver og virusprøver fra sygehuse og praktiserende læger.

Med de mange coronaprøver oven i, har der været tale om godt og vel en fordobling af indkommende prøvemængder til analyse. Ligesom i december 2020 var der travlhed før jul i december 2021.

»Vi modtog op til 6.000 COVID-19-prøver dagligt. Nu er vi nede på halvdelen med cirka 3.000 COVID-19 prøver dagligt, så vi har stadig travlt med at analysere,« fortæller Pia Krohn Hansen.

Afdelingen er øget med 17 fuldtidsstillinger

Siden coronaepidemiens udbrud har afdelingen indtil nu øget medarbejderskaren med 17 fuldtidsstillinger og studentermedhjælpere, så der i dag er i alt 136 ansatte. De dækker over faggrupper som bioanalytikere, laboranter, molekylærbiologer, bioinformatikere, sekretærer, hygiejnesygeplejersker og læger.

Maskinparken er blevet udvidet med 31 apparater, 16 nye lokaler er blevet indrettet, og der er bygget en lagerhal med 50 pallehylder kun til redskaber til brug i forbindelse med coronavirus.

Der var pyntet op med flag og banner i aulaen

Torsdag morgen den 27. januar kl. 07:30 var der som vanligt morgentavlemøde, men denne dag blev en særlig milepæl markeret. Svimlende 1 million coronaprøver er blevet analyseret hos Klinisk Mikrobiologisk Afdeling.

Der var pyntet op med flag og banner i aulaen, og afdelingsledelsen roste medarbejderne for deres store indsats. Samtidig fik de hver en buket blomster, ligesom de blev budt på frokost.

»At analysere 1 million coronaprøver på PCR-teknik på to år er som at gå fra 0 til 100 km/t på fem sekunder. Det er godt gået,« siger ledende overbioanalytiker Pia Krohn Hansen.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Region Sjælland). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.