Varmecheck er udbetalt til trængte borgere

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – Har du modtaget en kontant indsprøjtning på 6.000 kroner i dag?

Over 400.000 husstande, som har været ramt af høje varmeregninger, har i dag fået en kontant indsprøjtning på 6.000 kroner. Det skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Økonomisk håndsrækning til 400.000 husstande

I dag kan en række danske husstande med høje varmeregninger se frem til et kig på kontoen. Varmechecken er nemlig blevet udbetalt. Det betyder, at 6.000 kroner skattefrit er blevet udbetalt til over 400.000 husstande. I alt er det 2,4 milliarder kroner, som nu kommer danskerne til gode.

»Det er godt nyt, at pengene nu kommer ud og hjælper danskere, der har været hårdt ramt af høje energipriser. Jeg er glad for, at vi sammen med ansvarlige partier kunne sikre en økonomisk håndsrækning til over 400.000 danske husstande. Det skal hjælpe på varmeregninger i en tid, hvor krigen i Ukraine er med til at holde priserne oppe,« siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Aftalen om en målrettet varmecheck blev indgået med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Kristendemokraterne og Alternativet. Varmechecken er blevet udbetalt til den ældste i husstanden.

Fakta om den økonomiske håndsrækning til varme

Indkomstgrænsen er 650.000 kroner efter AM-bidrag, og 706.000 kroner før AM-bidrag.

Målgruppen omfatter:

  • Husstande, der opvarmes af gasfyr
  • Husstande, som ligger i et fjernvarmeområde med en gasandel over 65 procent eller en kombination af gas og varmepumper, der giver samme prisstigninger.
  • Husstande med el-radiatorer eller varmepumper som primær varmekilde med en tilsvarende prisstigning.

Har du spørgsmål til varmechecken, kan du finde svar på: www.varmecheck.dk

Øverst: Genrefoto. (Foto: Smederevac / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.