Snart får alle S!RENEN på sin mobiltelefon

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – Varslingssystemet S!RENEN på mobiltelefonen er i den afsluttende testfase. Fra april er systemet fuld operativt. Det er planen, at S!RENEN bliver testet i forbindelse med den årlige test af de fysiske varslingssirener den første onsdag i maj kl. 12.

Fra april vil S!RENEN advare dig på din mobiltelefon, hvis du opholder dig i et fareområde. Det skriver Beredskabsstyrelsen i en nyhedsmeddelelse.

Der er ikke behov tilmelding eller en app

Danmark rammes sjældent af større ulykker og katastrofer. Men når der opstår en akut fare i et specifikt område såsom en brand, ulykke eller andet advarer myndighederne befolkningen. I dag sker det blandt andet ved hjælp af beredskabsmeddelelser og de fysiske varslingssirener. Fra april vil du også modtage advarsler via S!RENEN direkte på din mobiltelefon.

Advarslerne sendes via telemasterne til alle nyere mobile enheder – danske som udenlandske – der er inden for fareområdet. Du skal hverken tilmelde dig eller bruge en særlig app for at modtage advarslerne. Du eller din telefon registreres ikke i forbindelse med varslingen.

Ved en advarsel udsender S!RENEN en høj lyd. På skærmen på din telefon kan du læse, hvad der sker, og hvad du skal gøre.

Selv i et trygt samfund kan der opstå fare

»Danmark er et trygt og sikkert samfund, men der kan alligevel opstå situationer, hvor menneskeliv er i fare. Her kan det nye varslingssystem S!RENEN advare dig og fortælle dig, hvad du skal gøre. Det er et rigtig godt supplement til beredskabsmeddelelser og de fysiske varslingssirener,« siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V).

I dag starter en oplysningskampagne for S!RENEN, der aktuelt er i den afsluttende testfase. Fra april er systemet fuld operativt. Det er planen, at S!RENEN bliver testet nationalt i forbindelse med den årlige test af de fysiske varslingssirener den første onsdag i maj kl. 12.

Du kan læse mere om S!RENEN på: sirenen.dk

Øverst: Illustration af en advarsel via S!RENEN på din en mobiltelefon. (Foto: Beredskabsstyrelsen). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.