Dødsfald i familien – gode råd til at arrangere den endelige afsked

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Alle kommer til at opleve dødsfald på et tidspunkt i livet, men det er stadigvæk en stor omvæltning, når man får beskeden om, at et familiemedlem eller en ven er afgået ved døden.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Det er dog stadig vigtigt at få arrangeret en begravelse eller en bisættelse af den afdøde, og det kan være svært, når man først selv skal erkende, at vedkommende er væk for evigt. Men her er der nogle gode råd til, hvordan man kan arrangere en flot og betydningsfuld endelig afsked.

En bedemand kan hjælpe med alt det praktiske

En bedemand kan være en stor hjælp, når det kommer til at arrangere en begravelse eller bisættelse. De har ofte mange års erfaring med at håndtere de praktiske opgaver, såsom at planlægge begivenheden, organisere transporten af liget, og koordinere med præsten eller anden religiøs leder.

Man kan læse mere på lavendla.dk Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) for services omkring begravelse og bisættelser i blandt andet Roskilde-området og omegn. De arbejder ud fra konceptet om at realisere den afsked, du netop forestiller dig for den afdøde. En bedemand vil også kunne hjælpe med at udfylde alle de nødvendige papirer, der skal bruges til begravelsen. Dette inkluderer alt fra ansøgninger om gravsted til dokumentation af dødsfaldet.

Havde afdøde selv ønsker om sin sidste afsked?

Nogle gange kan den afdøde selv have udtrykt ønsker Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) om, hvad der skal ske til deres begravelse eller bisættelse, og hvilken ceremoni, de gerne vil have. Det kunne eksempelvis være et bestemt sted, ceremonien skulle holdes, eller at de skulle begraves et bestemt sted, der havde stor betydning for dem.

Men det kan også være mere simple ting, som eksempelvis at det skal være en festlig dag for de efterladte, som eksempelvis kunne markeres med en tur på afdødes yndlingsrestaurant. Det er dog ikke alle, der har ønsker om deres sidste afsked. Nogle vælger at lade det være op til deres familie og venner at bestemme, hvordan de skal sendes afsted.

Gør afskeden personlig

Begravelsen eller bisættelsen er kendt som den sidste afsked, fordi man aldrig vil komme til at se personen igen. Selve ceremonien er lige så meget for familien som for den afdøde, og derfor er det vigtigt, at man husker at gøre det personligt.

Mindetaler, sange, der har haft betydning for forholdet til den afdøde, eller lignende indslag er gode til at personliggøre begivenhed og vise gæsterne, hvad den afdøde har haft af betydning. Dog er det vigtigt at forsøge at efterkomme den afdødes ønsker, hvis der er nogle, og derefter lægge personlige indslag i ceremonien.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.