Badebroer bliver alligevel sat op til sommer

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – Kommunens fem midlertidige sommerbadebroer bliver alligevel sat op til foråret. »I udvalget er vi enige om, at vores kyster er et væsentlig aktiv, når vi skal tiltrække turister og nye borgere,« lyder det fra udvalgsformanden.

Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget i Slagelse Kommune har besluttet, at de fem sommerbadebroer alligevel skal sættes op til sommer. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Udvalget har besluttet, at midlerne skal findes

Et enigt Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget har besluttet, at de fem sommerbadebroer skal sættes op. Der var ellers lagt op til, at Slagelse Kommunes fem sommerbadebroer ikke ville blive sat op på strandene i år.

»I udvalget er vi enige om, at vores kyster er et væsentlig aktiv, når vi skal tiltrække turister og nye borgere, og her bidrager badebroerne til at give mange en god oplevelse og et positivt indtryk af kommunen. Derfor er jeg glad for, at vi er enige om, at der skal findes midler, så badebroerne også kan komme op i år,« siger Anders Koefoed (V), der er formand for Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Slagelse Kommune har fem midlertidige sommerbadebroer, som normalt bliver sat op i foråret på Ceres Stranden (Korsør), Værftet i Korsør, Granskoven i Korsør, Svenstrup Strand og Stranden v/Søskær Mose (Korsør). Og med beslutningen i Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget er der udsigt til, at de fem badebroer også bliver sat op i år, som de plejer.

Vigtige samlingspunkter på den lange kystlinje

»Vi har 180 kilometer kystlinje i vores kommune og badebroerne er naturlige og vigtige samlingspunkter langs kysten. De er med til at gøre vores stande mere tilgængelig for vores borgere, og derfor er jeg glad for, at de fem badebroer også bliver prioriteret,« siger Anne Bjergvang (S), der er medlem af Teknik-, Plan- og Landdistriktsudvalget.

Forventningen er, at badebroerne bliver sat op i løbet af maj måned, så de er klar til badesæsonen, og pillet ned igen i løbet af september, før de første tidlige efterårsstorme risikerer at ramme kysten.

Øverst: Ceres Stranden ved Skrænten i Korsør. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.