Sæler holder ofte pause i vandkanten

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral bliver benyttet ekstra meget her i vinterferien, fordi bekymrede borgere mener, at de har fundet en sæl i nød. Men normalt slapper sælerne bare af.

I skoleferierne kommer telefonerne på Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 ofte på overarbejde. Men det er ikke nødvendigvis, fordi der er flere dyr i nød. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Mange borgere tror, at sælerne er i nød

Anne Sofie Meilvang, der er dyreredningskoordinator, forklarer, at der sker en stigning i opkald om sæler, når folk har fri.

»Vi kan mærke det på Vagtcentralen, når folk går på ferie, fordi så tager de en tur på stranden, hvor de ser en sæl ligge i vandkanten. Det er de fleste ikke vant til, så de tror, at sælerne er i nød,« siger Anne Sofie Meilvang.

Hun uddyber, at sælerne for det meste ikke er i nød, men formentlig hviler sig i sandet.

»Sæler kan ikke opholde sig i havet hele tiden. De har faktisk behov for hvile på stranden eller en sten,« forklarer hun.

Hvordan man du vide, om sælen er i nød?

Sæler er vilde dyr, så det er vigtigt at holde afstand til dem, fordi de ellers vil føle sig truede, hvis et menneske nærmer sig. Ser man en sæl ligge alene på stranden, er det ikke nødvendigvis et tegn på, at den er i nød.

Hvis sælen derimod har tydelige skader eller tegn på sygdom, er det vigtigt at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på telefon 1812, der ud fra sælens tilstand kan vejlede om, hvorvidt den er i nød.

Øverst: Sæler hviler sig. (Foto: Dyrenes Beskyttelse). /rk

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.