Antallet af indbrud falder – du kan selv gøre noget

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Der er færre indbrud end tidligere, men der var stadig 13.000 indbrud i Danmark i 2018. Derfor skal vi huske at passe på vores hjem og hinandens hjem.

#zsnguide på Slagelse News (Slagelse Media)Antallet af indbrud er faldet, og vi er på det laveste i mange år. Men der var stadig cirka 13.000 indbrud i 2018. Derfor skal vi stadig huske at sikre vores hjem bedst muligt.

På den måde gør man det svære at lave indbrud. Samtidig bliver det mindre attraktivt for udenlandske bander at rejse til Danmark for at begå serieindbrud.

Folk er blevet bedre til at sikre deres eget hjem

i 2008 var der cirka 20.000 indbrud, som blev meldt til politiet. Dette tal er faldet til cirka 13.000 anmeldelser i 2018, hvilket svarer til et fald på 35 procent. Den positive udvikling kan have mange grunde, men en af grundene er at vi er blevet bedre til at sikre os.

Der har i mange år været en massiv indsats fra politiets side. Her har man sat meget fokus på at oplyse borgerne om, hvad de skal gøre for at mindske chancen for indbrud. Folk er blevet bedre til at sikre deres hjem med forskelligt udstyr.

Der er også kommet mere gang i salget for alarmudstyr, specialkameraTips og livsstilsstof på Slagelse News (Slagelse Media) og andet udstyr, der er generende for indbrudstyvene. Hvis du ikke allerede har denne slags udstyr, kan du med fordel besøge specialkamera.dk og undersøge, hvilket udstyr der kan hjælpe dig med at få en mere sikker bolig.

Derudover har den omfattende oplysning om indbrud og forebyggelse haft en anden effekt. Flere mennesker og områder har slået sig sammen om nabohjælp. Nabohjælpen har været en god kilde til at gøre det mindre attraktivt at begå indbrud i disse områder. Når folk er mere overvågende, bemærker du samtidig de unormale ting.

Sådan sikrer du hjemmet bedre mod indbrud

Se din bolig med indbrudstyvens øjne

Stil dig ude foran din bolig og forestil dig, at du er en indbrudstyv. Hvor ville du så starte, og hvordan ville du komme ind? På den måde kan du se, hvor det svageste punkt i boligen er.

Det kan være, at døren til kældertrappen er nem at komme ind ad. Eller at der er områder, hvor tyve lettere kan komme ind, uden at blive set end andre. På den måde kan du nemmere finde på nogle tiltag, som kan hjælpe dig til at sikre din bolig.

Brug nabohjælp eller lej din bolig ud

Har du nogle naboer, som ligger tæt omkring din bolig? Benyt disse til at forhindre, at din bolig ser tom ud. Hvis du er væk i en længere periode, kan du få din nabo til at benytte din skraldespand, tømme postkassen og gøre andre ting, der får boligen til at se beboet ud.

Derudover er der også mange områder med mangel på lejligheder til lejeTips og livsstilsstof på Slagelse News (Slagelse Media). Hvis du er væk i længere tid, kan du gå ind på findroomate og finde en, der vil leje din bolig, mens du er væk. Det mindsker chancen for indbrud, når man kan se, at der er nogen hjemme i boligen.

Samarbejd med hinanden i nabolaget

Hvis I prøver at lære de folk, der bor i dit nærområde, at kende, vil det være nemmere at bemærke, hvis der kommer folk i området, som man ikke er vant til. Det er nemmere at være opmærksom på folk, der er på udkig efter boliger, som du kan begå indbrud i.

Hvis du møder ukendte, så sig pænt hej til dem. Det kan afskrække disse mennesker, og det gør det samtidig nemmere at fornemme, om de opfører sig mistænkeligt. Opret desuden en gruppe på de sociale medier, hvor I kan gøre hinanden opmærksomme på mistænkelig ting eller personer.

Øverst: Genrefoto. (Grafik: Public Domain Pictures / Pixabay). /bureau

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.