Blondiner undersøgt i vandrutsjebane

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Siov.News – Læger og forskere fra blandt andet Køge Sygehus i Region Sjælland har undersøgt 10 blondiner, 9 ikke-blondiner og 2 skaldede, og de havde det alle lige sjovt.

Et hold danske læger og forskere fra Sjællands Universitetshospital Køge, Herlev Hospital og Odense Universitetshospital har ved hjælp af vandrutsjebaner undersøgt den gamle myte om, hvorvidt blondiner har det sjovere end de andre.

Studiet er udgivet i det australske Medical Journal of Australias julenummer, der vanen tro indeholder den mere underholdende del af forskningen. Det skriver Videnskab.dk.

21 personer fik målt, hvor sjovt de havde det

Forskerne bad 21 af deres kollegaer om at tage en tur i en vandrutsjebane uden at kende formålet med undersøgelsen.

Forsøget bestod af:

  • 10 blondiner
  • 9 ikke-blondiner
  • 2 uidentificerbare (de var skaldede).

Før turen skulle forsøgspersonerne udfylde et spørgeskema om deres humør, og efter turen skulle de både svare på samme spørgeskema og samtidig udfylde et skema, hvor de skulle sætte en streg på en lige linje for at fortælle, hvor sjovt de havde det.

Herefter blev de sendt i bad for at blive nulstillet, så de kunne tage endnu en tur i vandrutsjebanen, men denne gang skulle de ligge ned. Forskerne brugte de samme skemaer som før.

Fandt intet bevis på, at blondiner har det sjovere

Forskerne fandt ingen signifikant forskel på, hvor sjovt deltagerne havde det på vandrutsjebanen.

»Resultaterne var klare: Vi fandt intet bevis på, at blondiner har det sjovere,« siger phd.stud. Dennis Bregner Zetner fra Herlev Hospital til Videnskab.dk.

De ikke-blonde og de skaldede havde det lige så sjovt som blondinerne.

»Artiklen, som er udgivet i Medical Journal of Australia, er naturligvis lavet i sjov. Dog er der anvendt fuldstændig samme principper, som anvendes i almindelig og mere seriøs forskning,« forklarer professor og overlæge Jacob Rosenberg fra Herlev Hospital til Videnskab.dk.

Læs artiklen: Sjovt dansk studie: Blondiner har det ikke sjovere på videnskab.dk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Michael Dodd / iStock). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.