På tre måneder tabte Nicklas 22 kilo

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Nicklas Hildebrand Thun fik hjælp og støtte til en realistisk slankekur af en diætist hos Aleris-Hamlet i Ringsted. Dermed tabte han hurtigt 22 kilo uden at tabe muskelmasse.

Nicklas Hildebrand Thun havde længe ønsket at tabe sig. Han havde forsøgt sig med forskellige kure, men haft svært ved at fastholde motivationen og det opnåede vægttab.

Først da han valgte et kostvejledningsforløb hos Aleris-Hamlet Ringsted, kom der for alvor gang i vægttabet. Nu har Nicklas tabt 22 kilo på bare tre måneder, og han er stadig topmotiveret.

Realistisk slankekur, der fungerer i hverdagen

Da Nicklas startede hos klinisk diætist Charlotte Tønnes Jensen hos Aleris-Hamlet, var målet at lave en realistisk plan, der kunne fungere i hverdagen.

Diætisten lavede sammen med Nicklas en kost- og motionsplan med udvalgte opskrifter og daglig fysisk aktivitet, hvor intensitet og niveauet blev tilpasset den aktuelle form løbende. Træningen blev planlagt som en variation af blandt andet træning i træningscenter og gåture i naturen.

»Vi har arbejdet med løbende mål og delmål, så livsstilsændringerne og vægttabet har været til at overskue. På den måde har jeg løbende oplevet små og store sejre, og ændringerne i hverdagen er nu blevet til nye vaner,« fortæller Nicklas.

»Den nye kostplan og den planlagte fysiske aktivitet sikrede Nicklas et vægttab på 22 kilo over et tre måneders forløb. Hans muskelmasse blev 100 procent bevaret, så vægttabet er udelukkende fedtmasse, hvilket er et sundt vægttab,« forklarer klinisk diætist Charlotte Tønnes Jensen.

Udgangspunkt i de sædvanlige madopskrifter

Nøglen til et varigt vægttab er realistiske planer med plads til lidt hygge og med udgangspunkt i de aktuelle muligheder. At få reguleret hverdagskosten, så energiindtaget matcher energiforbruget, er vigtigt for at opnå et varigt vægttab, mens en daglig fysisk aktiv hverdag med regelmæssig motion er med til at fastholde vægttabet.

»Det afgørende er, at Nicklas kan spise alt – men med måde – og at han med min hjælp har kunnet bruge de opskrifter, som han i forvejen var glad for, men med små ændringer i fødevarevalg og portionsstørrelser,« fortæller Charlotte Tønnes Jensen og fortsætter:

»Den helt store fordel fremadrettet for Nicklas er, at den måde han har spist på under vægttabet, også kan benyttes bagefter. Det er ikke en kur, men en varig livsstilsændring.«


Model- og genrefoto: kalhh / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.