If: Stil kufferten i badekarret på hotellet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Zand.News – Visse hotelvaner kan give en ubehagelig og dyr overraskelse. Det kan koste 50.000 kroner, hvis hjemmet skal behandles for væggelus. Derfor bør du stille kufferten i badekarret.

Har du for vane at smide dit tøj på hotelsengen eller skubbe kufferten ind under sengen? Så pas på! Fra både hoteller og privat udlejning er vi i stigende omfang udsat for at få væggelus med hjem i vores boliger. Behandling af hjemmet kan koste 50.000 kroner.

Markant vækst i antallet af sager med væggelus

Fra en af Danmarks største skadedyrsbekæmpere, Anticimex, er meldingen, at der de seneste år har været en markant vækst i antallet af sager med væggelus på både hoteller og hos private i Danmark. Udviklingen er gået fra nogle få henvendelser om måneden til flere om ugen.

Forsikringsselskabet If samarbejder med Anticimex, når kunderne har oplevet angreb af væggelus i boligen. Hos If mærker man også en stigning i anmeldelserne. Det skriver if i en pressemeddelelse.

»Stigningen skyldes især, at folk rejser meget mere i dag end tidligere. Risikoen for at få væggelus med hjem er til stede alle vegne – også på de pæne hoteller. Og de er lige udbredt i Europa som i andre dele af verden, for det er os mennesker, der fragter dem rundt,« forklarer Birgitte Ringbæk, informationschef i If.

Undersøg feriestedet og forsikringen for væggelus

»Hvis du vil undgå væggelus på dine rejser, så sørg gerne for at læse om det pågældende hotel eller feriested, inden du booker. Tjek andre gæsters anmeldelser på nettet og om de har oplevet problemer med væggelus. Det engelske ord er bed bugs,« forklarer Birgitte Ringbæk fra If.

Får man ikke hurtigt bugt med de små væggelus, kan en fuld behandling af hjemmet løbe op i 50.000 kroner. Det er langt fra alle forsikringsselskaber, der dækker denne udgift. Det anbefaler If, at man tjekker op på.

»Væggelus er først de seneste 5-10 år blevet et problem herhjemme. Derfor tager mange hus- eller indboforsikringer fortsat ikke højde for disse skadedyr. Vores anbefaling er helt klart, at danskere, der skal ud at rejse, udover en god rejseforsikring, tjekker om deres forsikring dækker behandling og rengøring mod væggelus,« siger Birgitte Ringbæk.

Væggelusene kommer typisk med hjem fra ferien ved at være endt i kufferter, tasker eller tøj på feriestedet. Herfra spreder de sig ud i hjemmet og gemmer sig, hvor mennesker og dyr opholder sig. Så kommer de frem og suger blod, når de har brug for at spise.

Sådan minimerer du risikoen for væggelus på ferien

  • Vælg en kuffert af metal eller hårdt plast. Det er mindre attraktivt for væggelusene at gemme sig i.
  • Stil kufferten et sikkert sted på dit hotelværelse, for eksempel på en kuffertholder eller gerne i badekarret. De glatte overflader gør det svært for væggelusene at komme derop.
  • Hold bagagen langt væk fra sengen. Skub ikke kufferten ind under sengen på feriestedet. Lad ikke dit tøj og din kuffert ligge på sengen.
  • Undersøg sengen for væggelus. Tjek madrassen for rødbrune pletter, der kan være afføring fra væggelus. Finder du tegn på angreb, så kontakt hotelpersonalet.
  • Når du kommer hjem, skal du sikre dig, at alt det tøj du har haft med, holdes for sig selv i kufferten eller i en lukket pose, indtil det er vasket.
  • Ved mistanke om væggelus, bør kufferter og tasker fryses, varmebehandles eller smides ud. Er væggelusene først kommet ind i dit soveværelse, skal der hjælp til fra en skadedyrsbekæmper.

Kilde: If og Anticimex.


Genregrafik: Clker-Free-Vector-Images / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.