Politi, kommune og pædagoger øger indsatsen

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Korsor.News – Ringparken og især Motalavej plages af ildspåsættelser, der muligvis sker ved, at gerningsmænd (eller -drenge) hælder benzin ud over biler. Nu kommer pædagogerne på banen.

Gentagne påsatte branden ved Plejecenter Solbakken

Mandag aften blev der igen sat ild til biler på Motalavej. Denne gang var det to biler på parkeringspladsen ved Plejecenter Solbakken. Her blev der også sat ild til en personbil og en minibus forrige mandag. Tidligere på aftenen blev der sat ild til en bil ved Remisevej 33, som er tæt på Motalavej.

Artiklen fortsætter under videoen om branden på Motalavej.

Du kan også se videoen med brand og slukning på: 112news.dk.

Tiltag skal dæmme op for utryghedsskabende adfærd

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udsendte en pressemeddelelse i mandags, hvor de skrev, at de ville forøge indsatsen i Ringparken og på Motalavej.

»Det er et kerneområde for politiet at sikre orden og sikkerhed, og vi håber med de seneste tiltag at kunne dæmme op for den utryghedsskabende adfærd, som enkelte uheldige elementer står bag,« fortalte politiinspektør Thorkild Steen Jensen.

Læs også: Forøget indsats i Ringparken og på Motalavej.

Basen og Rosen får pædagoger til at tale med borgerne

Tidligere samme dag havde Basen på Motalavej og Ungdomscafeen Rosenkildegården ved Ringparken, som er understøttet af Helhedsplanen i Slagelse Kommune, skrevet på Facebook, at borgerne skulle snakke med sine børn.

I løbet af tirsdagen kom Slagelse Kommune også på banen, hvor de pointerede, at de også ville skærpe indsatsen.

»Vores SSP-medarbejdere og klubmedarbejdere har fået af vide, at de skal afsætte alle de ressourcer, som de overhovedet kan i de her to områder, så de kan understøtte politiet,« sagde Sofie Janning (S), næstformand i Social- og Beskæftigelsesudvalget, til TV ØST.

Det fører til, at Basen på Motalavej og Ungdomscafeen Rosenkildegården i Nordbyen tilpasser sine arbejdstider, så der også vil være pædagoger i de sene timer. Dermed kan de få en tættere dialog med dem, der overværer bilbrandene.

»Her har vi haft en medarbejder på til at fortsætte vores arbejde, hvor vi snakker med de beboere i området,« sagde Ditte Brøgger Løjborg, leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé, til TV ØST i samme artikel.

Ildspåsættelser sker ved at hælde benzin på bilerne

Politiet oplyser, at der er tale om en særlig måde at brænde biler af på. Bilbranden på Remisevej i Korsør blev slukket af en borger, inden bilen udbrændte, og dermed fandt politiet ud af, hvordan ildspåsættelsen var sket.

»Der var hældt benzin ud over bilen, som derefter er antændt. Samme måde kan være brugt ved de andre brande, men det er ofte svært at fastslå, når biler er helt udbrændte,« sagde politiinspektør Thorkild Steen Jensen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Sjællandske/SN.dk.

Læs også: Ringparken og Motalavej hærges fortsat af ildspåsættelser.


Foto og video: Lasse Antonsen / 112news.dk.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.