Sådan gør du din kreditværdighed bedre

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Hvis du flere gange har prøvet at låne penge, men endnu ikke er godkendt, er det i mange tilfælde på grund af din kreditvurdering. Heldigvis kan du selv gøre noget for at gøre din kreditvurdering bedre.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) I dag kan du nemt og hurtigt lån penge og få dem med det samme #zandguide. Selvom du ikke skal på besøg i din bank for at låne penge, skal du altså stadig opfylde nogle krav, for at du kan blive godkendt et online lån.

Det kan være, at du skal indtaste oplysninger om din alder, din indkomst, dit arbejdet eller andet som fortæller noget om, hvor mange penge du har til rådighed.

I den forbindelse kan du komme til at støde på et ord som kreditværdighed og kreditvurdering. Hvis du bliver kreditvurderet, vil banken for eksempel undersøge din situation rent økonomisk.

På den måde kan de få et billede af, hvor mange penge du vil være i stand til at betale tilbage om måneden, og om du i det hele taget har mulighed for at betale din gæld tilbage. De går altså ind og kigger på, om du er kreditværdig.

Seks gode råd om at få en bedre kreditvurdering

Hvis du flere gange har prøvet at låne penge, men du endnu ikke er blevet godkendt, er det i mange tilfælde på grund af din kreditvurdering. Det vil altså sige, at banken ikke mener, at din økonomiske situation kan klare et lån.

Heldigvis kan du selv gøre noget for at gøre din kreditvurdering bedre:

 1. Du kan forbedre dine chancer for at blive godkendt til et lån, hvis du finder en medansøger. På den måde er i altså to personer, som ansøger om lånet, og det vil give en bedre sikkerhed for lånudbyderen.
 2. Har du i forvejen gæld? Så kan det også være en grund til, at du ikke kan blive godkendt til et lån. Indfri derfor din eksisterende gæld.
 3. Hvis du er RKI-registreret er det de færreste steder, at du har mulighed for at låne penge. Kontakt derfor dem, som du har lånt penge af og se, om du kan lave forskellige aftaler med dem. Det bør du gøre inden du optager et nyt lån.
 4. Ryd op i dine faste udgifter. Det betyder, at du skal sortere alle unødvendige abonnementer, snacks og byture fra, så du har et større beløb til rådighed hver måned.
 5. Sæt lånebeløbet ned – det vil øge din chance for at blive godkendt med et mindre beløb
 6. Meld dig ind i en A-kasse, så långiveren er sikker på, at du kan betale lånet tilbage, selvom du skulle risikere at miste dit job.

Det handler i høj grad om din overordnede økonomi

For at få en god kreditvurdering kræver det altså ikke kun en høj månedlig indkomst. Det handler i lige så høj grad om din overordnede økonomi.

Hvis du ikke har en stabil økonomi, hvis du ikke har betalt dine regninger, eller hvis du har en dårlig gældhistorik, så vil det vise sig på din kreditværdighed.

Disse punkter spiller alle ind, når det kommer til din kreditvurdering og -værdighed:

 • Løn
 • Aktieindtægter
 • Variable udgifter
 • Offentlige ydelser
 • Faste udgifter
 • RKI-registrering
 • Tidligere lån
 • Dårlig historie med tilbagebetaling
 • Alder
 • Uddannelse
 • Formue
 • Arbejde.

Du kan i øvrigt læse mere om, hvordan du lærer dine børn om økonomi #zandguide, så de måske ikke behøver at låne penge, når de vokser op og får egen økonomi.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Pressefoto). Bureau/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.