Hvad er værd at vide om slagleklipper til traktor?

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Slagelse News (Slagelse Media)En slagleklipper er meget alsidig og kan træde til, hvor en almindelig rotorklipper må give op. Den er perfekt til at klippe højt græs og krat, og er oplagt at bruge i for eksempel rabatter og større arealer, hvor en mere “grov” klipning er fyldestgørende.

Slagleklipperen er særligt brugt af kommunerne, da man kan køre hurtigere, og så kan man lade græsset gro lidt længere, da det ikke er noget problem for maskinen at klippe.

Grunden, til at den er god til den slags opgaver, er dens simple opbygning. Maskinen har sit navn fra “slaglerne”, som er monteret på forskudte rækker på en vandret aksel for at levere en komplet klipning.

Når akslen roterer, skubber centrifugalkraften slaglerne udad. Skulle det ske, at slagleklipperen rammer en uheldig genstand, sker der sjældent andet, end at en slagle falder af. Der kan efterfølgende monteres en ny slagle.

Fordele og ulemper fremfor en rotorklipper

Der er mange fordele ved en slagleklipper fremfor andre modeller på markedet. Den har stor kapacitet, og så kan den køre fint både i vådt og tørt græs.

Den har lave driftsomkostninger, og hvis du skulle udskifte en del på slagleklipperen, er dette en ret enkelt proces. Og ikke mindst er den utrolig alsidig i sin funktion.

En af ulemperne kan være, at den er noget dyrere i anskaffelse sammenlignet med for eksempel en rotorklipper. Derudover kan der være risiko for skalpering, hvis du bruger en meget bred maskine.

Køb din slagleklipper online i et stort udvalg

Der findes mange forskellige slagleklippere på markedet. Udover de almindelige slagleklippere, kan man også få en slagleklipper med sving og en slagleklipper med sideforskydning.

Førstnævnte er meget velegnet til klipning af hække og skråninger og lignende, da maskinen kan hæves 90 grader lodret.

En slagleklipper med sideforskydning er praktisk, hvis man skal klippe steder, hvor det er praktisk at kunne komme helt ind til kanten og under træer og buske.

Køb din slagleklipper onlineSlagelse News (Slagelse Media), og find en, der passer bedst til dit behov.


Foto: PR.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.