Politiet øger fokus på bløde trafikanter

Zand.News – »Med vores kontroller højner vi trafiksikkerheden. Bløde trafikanter er mindre beskyttede, mindre synlige og nogle har en risikobetonet adfærd i trafikken. Vores mål er at skabe tryghed på vejene, og med disse indsatser er vi med til at forebygge ulykkerne,« lyder det fra politiet om det øgede fokus i denne uge.

"Politiet øger fokus på bløde trafikanter"

Ikke alle børn får færdselsundervisning

Zand.News – »Det er bekymrende, at det ikke er alle børn, der får den her vigtige undervisning, som skal gøre dem mere sikre i trafikken. Hver ulykke med et barn eller en ung i trafikken er meningsløs, og derfor er det vigtigt, at kommuner og skoler prioriterer de her indsatser,« lyder det fra Rådet for Sikker Trafik. Det gælder også i Slagelse Kommune.

"Ikke alle børn får færdselsundervisning"

Nyt våben mod tyveri og hæleri af cykler

Zand.News – »Vi foreslår derfor en lovændring, der giver politiet mulighed for at lave stikprøvekontroller og andre målrettede indsatser mod cykeltyveri. Det skal simpelthen være sværere for cykeltyve at stjæle og videresælge stjålne cykler. Vi har en stolt cykelkultur – den skal ikke ødelægges af tyve,« lyder det fra justitsministeren.

"Nyt våben mod tyveri og hæleri af cykler"

Fokus på cykler og knallerter i ugens løb

Zand.News – »Kontroller er nødvendige, når vi eksempelvis ser cyklister cykle i fodgængerfelter, mod færdselsretningen eller over for rødt, og knallertkørere komme med meget høj hastighed på knallerter, som ikke er lovlige og med en høj grad af hensynsløshed, samt fodgængere, som ikke respekterer det røde lys,« lyder det fra Rigspolitiet.

"Fokus på cykler og knallerter i ugens løb"