Frivillige venturepiloter søges til iværksætteridé i Ringparken

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Drenge fra Ringparken skal etablere en mikrovirksomhed, men de mangler frivillige venturepiloter, som vil hjælpe dem på vej.

En gruppe unge drenge fra Ringparken i Slagelse Nordby skal etablere en mikrovirksomhed, hvor de skal udvikle alt fra tøj og smykker til et sportsevent.

Drengene samarbejder med organisationen Mind Your Own Business, som lige nu søger frivillige venturepiloter, der vil samarbejde med drengene. Det oplyser Mind Your Own Business i en pressemeddelelse.

Engagerer teenagedrenge fra de udsatte boligområder

I ti år har organisationen Mind Your Own Business engageret drenge i alderen 13 til 19 år fra udsatte boligområder i hele landet til at etablere mikrovirksomheder og styrke deres kompetencer i arbejdet med iværksætteri. Det sker i tæt samarbejde med de boligsociale helhedsplaner.

For allerførste gang skal drenge fra Slagelse By udvikle en mikrovirksomhed i samarbejde med Mind Your Own Business og den boligsociale helhedsplan En Fælles Indsats, som rekrutterer de drenge, som vil have glæde af og kan udvikle sig ved at prøve kræfter med iværksætteri.

Venturepiloternes kompetencer skal styrke drengene

Mind Your Own Business står for rekruttering af venturepiloterne. En venturepilot bliver drengenes tætteste sparringspartner og skal bruge sine kompetencer fra uddannelse og arbejde til at få drengene i mål med mikrovirksomheden.

Udviklingen af mikrovirksomheden vil ske i tæt sparring med en mentorvirksomhed fra erhvervslivet.

Venturepiloterne er afgørende for drengenes læring, fortæller Adam Petersen, som er boligsocial koordinator ved En Fælles Indsats.

»At inkludere voksne rollemodeller, der bruger tid og kræfter på projektet, alene fordi de synes, at det er sjovt og spændende, kan ikke undgå at smitte af på de unge og på den dynamik, der bliver i virksomheden,» siger Adam Petersen.

Vil få et større kendskab til uddannelse og arbejdsmarkedet

Der er tale om kompetenceudviklende forløb, hvor drengene udvikler sig fagligt og personligt i samarbejdet. Deres selvtillid og indsigt i egne evner øges.

Drengene får et større kendskab til muligheder for uddannelser og et endnu bedre udgangspunkt for at kunne begå sig på arbejdsmarkedet.

»Det er et kompetenceudviklende forløb, der giver drengene faglige redskaber, som de her og nu vil kunne få glæde af i skole-, uddannelses- og arbejdssammenhæng. Og vi tror på, at de her drenge bliver rollemodeller og kan bidrage til, at endnu flere børn og unge fra helhedsplanens boligområder oplever succes i deres skolegang, har meningsfulde fritidsinteresser og er bedst muligt rustet til voksenlivet,« siger Adam Petersen.

Venturepiloterne bliver en del af et stærkt team

Du bliver en del af et stærkt team af venturepiloter med forskellige kompetencer, som samarbejder med drengene om deres mikrovirksomhed.

Vi begynder i slutningen af oktober og mødes herefter hver torsdag fra cirka klokken 17.00 til 19.00 i Posthuset. Samarbejdet kulminerer i maj, hvor mikrovirksomheder fra hele landet bliver hædret for deres indsats til Business Awards.

Vil du høre mere om rollen som frivillig venturepilot for drengene fra Ringparken i Slagelse Nordby? Så skriv til Mind Your Own Business på e-mail info@myob.dk eller ring på telefon 26 77 86 63.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Mind Your Own Business). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.