Debat: Ned med ventetiden – op med humøret!

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Man skal ikke vente flere måneder på at få lov til at bygge i Slagelse Kommune. Derfor skal kommunen udstede byggetilladelser med forbehold. Det mener Christopher Trung og Stine Søgaard.

Dette indlæg er indsendt af Christopher Trung (V), der er byrådsmedlem og byrådskandidat, og Stine Søgaard (V), der er byrådskandidat. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg hos Slagelse.News skal være inden for straffelovens og presseetikkens rammer. Du er velkommen til at sende indlæg til redaktion@slagelsemedia.dk.

Byggesager tager urimeligt lang tid for kommunen

En murer i Slagelse Kommune skal ikke vente flere måneder på tilladelse til få opført en ekstra lagerhal til sine byggematerialer.

Alligevel er det en kedelig kendsgerning, hvilket skyldes, at det desværre tager urimeligt lang tid for kommunen at behandle ens byggesag, der stort set altid er en forudsætning for at få tilladelse til byggeriet.

En byggesag oprettes, når eksempelvis en murer ansøger kommunen om byggetilladelse til at opføre en ny lagerhal. Ved nybyg, tilbygning, ombygning og renovering, skal den erhvervsdrivende stort set altid oprette en byggesag for at opnå en byggetilladelse. Når det sker, skal kommunen gennemgå byggesagen og behandle den.

Den lange ventetid er et alvorligt problem for væksten i kommunen – for tid er penge!

Ventetiden kan løses ved at udstede et forbehold

Hvordan løser vi det så? Kommunen skal ikke bremse væksten ved at være flaskehals og kende alle detalje på det indledende plan, men nytænke og udstede byggetilladelser med forbehold. Så kan byggeri igangsættes til gavn for både erhvervsliv og kommunekassen.

Førnævnte forbehold løses undervejs inden ibrugtagningstilladelse, så for lovligheden på byggesagen gør det ingen forskel. Men det vil gøre en forskel ved at nedjustere ventetiden.

Vi har ikke opfundet den dybe tallerken, for sådan har det tidligere været – og fungeret – i Slagelse Kommune. Derfor siger vi: Ned med ventetiden – op med humøret!

Det vil vi arbejde for, hvis vi kommer til at sidde i Slagelse Byråd efter kommunalvalget den 16. november.

Christopher Trung (V) og Stine Søgaard (V)
Byrådskandidater for Venstre i Slagelse Kommune

Øverst: Christopher Trung (V). (Foto: Privatfoto). Opinion/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.