Ung skælskørianer var passager i stjålet bil

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Skaelskor.News – En teenager fra Skælskør var passager i en stjålet bil, der blev kørt af en dreng, som var i besiddelse af hash, og som var stukket af fra en institution.

Natten til fredag kl. 00.53 fik politiet via patruljebilens ANPG-system (Automatisk NummerPlade Genkendelse) oplysninger om, at en kørende personbil på Jernbanevej i Holbæk var efterlyst som stjålet.

Politiet fik standset bilen uden dramatik, og der sad flere teenagere i bilen, herunder en 17-årig dreng fra Skælskør. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

En 16-årig chauffør og fire 17-årige passagerer i bilen

Bilen blev ført af en 16-årig dreng fra Faxe. Derudover var der to piger på 17 år fra Tølløse og to drenge på 17 år fra henholdsvis Holbæk og Skælskør i bilen.

Føreren kunne i sagens natur ikke fremvise noget kørekort og blev indledningsvist sigtet for både kørsel uden førerret og for uberettiget kørsel i personbilen, der var meldt stjålet fra Rødvig på Stevns på et tidspunkt mellem lørdag den 18. juli og torsdag den 23. juli om formiddagen.

Den 16-årige dreng var stukket af fra en institution

Da den 16-årige chauffør også kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, blev han anholdt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Inden blodprøveudtagelsen ransagede politiet den stjålne bil og fandt herunder 5½ gram hash, som politiet sigtede den 16-årige for at være i ulovlig besiddelse af.

Ved nærmere kontrol af føreren viste det sig, at han var efterlyst som forsvundet fra en institution i Faxe, og at han om eftermiddagen var blevet set som fører af bilen på en tankstation i Nakskov.

Politiet undersøger sagen og de 17-åriges roller nærmere

Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 16-årige afhørt til de mange sager og blev senere på natten afhentet af personale på den institution, hvor han bor.

Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagerne mod ham skal afgøres.

Politiet undersøger nu de fire passagerers rolle i forbindelse med den 16-åriges kørsel i en stjålet bil.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.