Pansret mandskabsvogn kørte ind i modkørende bil

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – En pansret mandskabsvogn med veteraner, der var på vej til Antvorskov Kaserne, kørte til venstre fremfor til højre, hvorpå den ramte en modkørende bil med en kvinde og en mand.

I formiddag var en række militære køretøjer på vej til et stævne på Antvorskov Kaserne i Slagelse.

Pludseligt kørte en pansret mandskabsvogn (PMV) over i den modsatte vejbane, hvor den ramte en kørende personbil. Det skriver flere medier.

To personer frigjort, hvor den ene blev hentet af helikopter

Slagelsevej (rute 22) mellem Fuglebjerg og Næstved var spærret i flere timer i formiddags, da en personbil med en mand og en kvinde på 52 år var kørt sammen med mandskabsvognen. Politiet modtog anmeldelsen kl. 09.44.

»To personer er frigjort fra bilen, og den ene person er lige blevet fløjet til Rigshospitalet, og den anden er kørt til Slagelse Sygehus,« oplyste Bo Georg Petersen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV Øst tidligere på dagen.

De var svært tilskadekomne begge to, men det blev senere oplyst, at begge personer var uden for livsfare, men har brud på kroppen, som skal behandles. Umiddelbart var der ingen fra det militære køretøj, som kom alvorligt til skade.

»Vi skal have undersøgt, om det er en kørefejl, eller om der er tale om en fejl på køretøjet,« sagde vagtchef Bo Georg Petersen til TV Øst.

Mandskabsvognen reagerede unormalt og trak til venstre

Ulykken skete, da militærkolonnen ville trække ind i den højre side af vejen, men den pansret mandskabsvogn reagerede unormalt og trak derimod over i den venstre side af vejen.

Her kolliderede dem med den modkørende bil. Det oplyser indsatsleder Jan Pagter Simonsen fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning til Sjællandske.

De militære køretøjer blev ført af veteraner, som stadig har tilladelse til at køre dem.

»Det er veteraner, som ikke er soldater længere, men som stadig har tilladelse til at betjene køretøjerne. Jeg kan ikke lige sige, hvor de har været på vej hen, men ofte deltager de i forskellige events,« fortæller vagtchef Bo Georg Petersen til Ekstra Bladet.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Niels Åge Skovbo / Fokus Foto / Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.