Politiet intensiverer fartkontrollen på 8 strækninger

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Politiet har udvalgt otte vejstrækninger i Slagelse Kommune og i resten af politikredsen, hvor de vil have særligt fokus på fartkontrol i løbet af 2018.

Færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har udvalgt otte strækninger i politikredsen, der kommer særligt under lup. Målet for alle otte strækninger er at få sænket hastigheden.

“Vi er klar over, at mange har holdninger til, hvor politiet bør have fartkontroller på motorvejene. Det er altså bare sådan, at alle analyser og statistikker viser, at det her i kredsen er på de to strækninger, der sker flest færdselsuheld, og de sker ofte med meget høj hastighed og er dermed ekstraordinært farlige,” fortæller lederen af færdselsafdelingen, vicepolitiinspektør Erik Mather.

“Derfor sætter vi bl.a. ind på motorvejene og opfordrer til, at folk kører efter loven, så vi slipper for uheld,” understreger Erik Mather.

Der er tale om følgende strækninger i kommunen:

  • Vestmotorvejen E20 (Slagelse – Korsør)
  • Skælskørvej, rute 256 (Næstved Landevej – Skælskørvej)
  • Skælskørvej, rute 157 (Sorø – Dalmose)

Derudover er der tale om disse vejstrækninger:

  • Sydmotorvejen E47 (Farøbroen – Rødbyhavn)
  • Østre Ringvej, Næstved, rute 14 (Parkvej – Køgevej)
  • Grønsundvej, rute 287 (Grønsundvej – Æblenæsvej)
  • Gedser Landevej, E55 (Nykøbing Falster – Gedser)
  • Nykøbingvej, rute 271 (Stubbekøbing – Nykøbing Falster)

Politiet udførte en lignende indsats i 2017, hvor de havde udvalgt seks strækninger med for høj fart. Det medførte, at andelen af bilister, der kørte mere end 10 % for hurtigt, faldt, og det samme skete med gennemsnitshastigheden.

“Arbejdet med de udvalgte strækninger har i 2017 været en stor succes, og vi har kun ros til overs for alle de bilister, der har forstået budskabet om, at farten dræber og derfor har sænket hastigheden. Derfor udvider vi også indsatsen i 2018 og håber på lige så god effekt,” siger Erik Mather.

Genrefoto: Jeff Dutton / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.