Tilskud til tandlæge for børn og unge

Artiklen er opdateret for 4 måneder siden.

Slagelse.News – »Med støtten får vi mulighed for at udbygge vores tandpleje, så vi kan tilbyde de unge regelmæssig tandpleje, så de bevarer og kan fortsætte en god tandsundhed ind i voksenlivet. Det er også i tråd med vores Sundhedspolitik, hvor to af fokusområderne er tidlig indsats hele livet og lige muligheder,« lyder det fra Sundhedsudvalget i Slagelse Kommune.

Slagelse Kommune har søgt Indenrigs- og Sundhedsministeriets pulje til udvidelse af kapaciteten i den kommunale børne- og ungdomstandpleje og har nu fået tilsagn om 6.6 millioner kroner. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Skal rumme 4.000 flere unge end tidligere

Mange unge stopper med at gå til tandlægen, når de fylder 18 år og ikke længere kan benytte den gratis kommunale tandpleje. Reglerne på området blev derfor i 2022 med finanslovsaftalen ændret, så tilbuddet gælder til og med, man fylder 21 år. Ordningen udvides med én årgang om året fra 2022 til 2025.

For Slagelse Kommune betyder udvidelsen af ordningen, at der på sigt vil være omkring 4.000 flere unge end tidligere, som kan benytte den gratis kommunale tandpleje. Dermed vil 18.500 børn og unge i fremtiden kunne benytte den kommunale tandpleje. Det kræver større kapacitet, og derfor har Slagelse Kommune søgt Indenrigs- og Sundhedsministeriets anlægspulje og netop fået tilsagn om støtte til at udvide børne- og ungdomstandplejen.

Tidlig indsats hele livet og lige muligheder

»Vi er meget glade for støtten fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet og ikke mindst udvidelsen af børne- og ungdomstandpleje til flere aldersgrupper. Med støtten får vi mulighed for at udbygge vores tandpleje, så vi kan tilbyde de unge regelmæssig tandpleje, så de bevarer og kan fortsætte en god tandsundhed ind i voksenlivet. Det er også i tråd med vores Sundhedspolitik, hvor to af fokusområderne er tidlig indsats hele livet og lige muligheder,« siger byrådsmedlem Nikolaj Bjørk Christensen (V), der er formand for Sundhedsudvalget.

Let og naturligt at træffe det sunde valg

»Det gode liv og de sunde vaner grundlægges i barndommen, og her har børne- og ungdomstandplejen en vigtig rolle. Vi ser i Sundhedsudvalget frem til, at vi med støtte fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet kan udvide kapaciteten i gode rammer, som gør det let og naturligt for unge at træffe det sunde valg,« tilføjer byrådsmedlem Troels Christensen (KF), der er næstformand i Sundhedsudvalget.

Det konkrete projekt omfatter en samling og udvidelse af kommunens tandklinikker. Klinikken på Baggesenskolen i Korsør udvides med flere behandlingsrum, og der etableres en ny, større klinik ved Æblehaven i Slagelse. Det samlede projekt er prissat til 20,6 millioner kroner, som udover det statslige tilskud finansieres af kommunale midler. Projektet startede i efteråret 2023 og forventes afsluttet i sommeren 2025.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Anatoliy Gleb / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/ta6x