Volleyklubben Vestsjælland nomineret til stor pris

Artiklen er opdateret for 8 måneder siden.

Slagelse.News – Volleyklubben Vestsjælland er udvalgt som Sjællands repræsentant i afstemningen om vinde prisen Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2023. Afstemningen er allerede i gang, og du kan også stemme.

Volleyklubben Vestsjælland er udvalgt som Sjællands repræsentant i afstemningen om vinde prisen Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2023. I alt var der 1.058 indstillinger, og nu er der seks foreninger tilbage i kampen om at vinde æren og 100.000 kroner. Det skriver Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Vinderen afsløres i forbindelse Sport 2023-showet

Volleyklubben Vestsjælland, der er en sammenlægning volleyklubber fra Slagelse og Korsør, har taget et stort skridt i retning af at vinde prisen Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening og sikre sig hele 100.000 kroner. På landsplan indløb der hele 1.058 indstillinger til prisen, og nu har en jury besluttet, at Volleyklubben Vestsjælland skal være Sjællands repræsentant i en landsdækkende afstemning mellem seks tilbageværende foreninger.

Frem til og med den 28. november 2023 kan alle stemme på den forening, de mener bør vinde prisen. Den endelige vinder af prisen afsløres i forbindelse med det store Sport 2023-show, der afvikles i Jyske Bank Boxen i Herning den 6. januar 2024 og vises direkte på DR1.

»Vi er glade for at nominere Volleyklubben Vestsjælland til Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening. Der har været rekordmange indstillinger i år, og det har været meget svært, da der er så mange foreninger, der har fortjent prisen. Vi har i juryen virkelig fået håndfast bevis på, hvor mange fantastiske frivillige, der lægger hjerteblod i at skabe fællesskaber, bevægelse og glæde i hele Danmark,« siger Nikolas Lyhne-Knudsen, der er adm. direktør i Danske Spil A/S.

Nikolas Lyhne-Knudsen udgør juryen sammen med DIF’s formand, Hans Natorp, og Rikke Nielsen, der er tidligere håndboldlandsholdsspiller og nuværende leder af LykkeLiga – et håndboldfællesskab for børn og unge med udviklingshandicap.

Volleyklubben Vestsjælland fejrer 50-års jubilæum

Volleyklubben Vestsjælland, der fejrer 50-års jubilæum i år, leverer blandt andet en kæmpe indsats på skoleområdet. Alene i år har klubben har klubben gennemført så mange skolebesøg, at 3.600 elever og 200 lærere har prøvet kræfter med volleyballsporten. Alt sammen blev rundet af med et kæmpe udendørs stævne, hvor 1.200 elever deltog.

»Du kan ikke have en god klub uden en god organisation og en lang række frivillige. Og det har vi: En fantastisk klub med et fantastisk fællesskab fyldt med mennesker, der gør en ekstra indsats: Ildsjæle, der går foran og aktiverer de andre medlemmer,« siger Elmer Petersen, der er foreningens formand.

Der er udvalgt en forening fra hver landsdel

Ud over Volleyklubben Vestsjælland har juryen peget på Hammel Gymnastikforening (Midtjylland), Lindholm Badmintonklub (Nordjylland), Krumspring (Hovedstaden), Sønderborg Skateklub (Syd- og Sønderjylland) og Boldklubben 1913 (Fyn og Øerne).

Der er blevet udvalgt en forening fra hver af landsdelene: Hovedstaden, Sjælland (uden Hovedstaden), Nordjylland, Midtjylland, Syd- og Sønderjylland og Fyn og øerne.

Når afstemningen er slut, skæres finalefeltet ned til tre foreninger, der officielt bliver nominerede til prisen. Vinderen, der som skrevet afsløres i forbindelse med DR Sportens store Sport 2023-show, modtager 100.000 kroner. De fem øvrige finalister modtager alle 10.000 kroner.

Afstemningen er allerede i gang og finder sted på DIF’s hjemmeside på adressen: www.dif.dk/arets-idraetsforening hvor man også kan læse mere om de seks finalister.

Tidslinje for forløbet frem til udpegning af vinder:

  1. november: De seks finalister offentliggøres, og afstemningen igangsættes.
  2. november: Afstemningen afsluttes, og finalistfeltet skæres ned til tre foreninger.
  3. januar: Vinderen afsløres i forbindelse med det store Sport 2023-show i Jyske Bank Boxen i Herning.

Tidligere vindere af prisen i 2021 var Tune IF og i 2022 var Cykling Odense.

Øverst: Volleyklubben Vestsjælland. (Foto: Danmarks Idrætsforbund). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/x7ji