Slagelse Gardens tambourmajor hædres med fortjenstmedalje

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – I weekenden modtog to fra Slagelse Garden særlige hædersbevisninger ved Landgarderforeningens årlige repræsentantskabsmøde. Den ene, tambourmajor Lærke Larsen, fik tildelt Greve Ingolfs Fortjenstmedalje.

Lørdag var en stor dag for tambourmajor i Slagelse Garden, Lærke Larsen, samt for næstformand, Ib Mathiesen. De blev begge hædret på Landsgarderforeningens repræsentantskabsmøde i Svendborg.

For Lærkes Larsens vedkommende var det en helt ekstraordinær oplevelse. Hun var nemlig blevet udvalgt til at modtage Greve Ingolfs Fortjenstmedalje, der er en anerkendelse af gardere, der har ydet et særligt bidrag til garderkulturen.

Greve Ingolf af Rosenborg er protektor for Landsgarderforeningen og indstiftede i 1997 fortjenstmedaljen. Det er greven personligt, der udvælger modtageren ud fra de indstillinger, som er kommet fra landets bygarder.

Tambourmajoren har været aktiv i Slagelse Garden i 18 år

Lærke Larsen har været aktiv i Slagelse Garden i snart 18 år og i garderkulturen i 20 år.

I begrundelsen for at hun modtog medaljen stod blandt andet:

“På det musikalske område har Lærke altid udmærket sig ved både talent, flid og ægte interesse for at udvikle sig. Det er dog på det sociale område, hun for alvor gør en stor forskel, og er indbegrebet af alt det garderkulturen står for. Hun er vellidt af alle, og tager sig godt af de nye og yngre gardere, der ved, at de altid kan komme til Lærke, hvis de har behov for det. Hendes utrættelige arbejde for gardens bedste og for den enkelte garder, har, og er stadigvæk, med til at gøre en stor forskel for Slagelse Garden.”

»Det var fantastisk, at Lærke fik tildelt fortjenstmedaljen. Det er noget ganske særligt for en garder, og bestemt ikke noget alle opnår. Derfor er vi også stolte og meget glade på hendes vegne,« siger formand for Slagelse Garden, Jacob Berger Frederiksen.

Hædersbevisning blev overrakt af Greve Ingolf af Rosenborg

Selv er Lærke også meget glad for hædersbevisningen, og betragter det som det største hun har opnået som garder.

»Jeg er virkelig virkelig glad. Det var helt specielt at få medaljen overrakt af Greve Ingolf. Det betyder meget for mig, og det er nok også ekstra specielt, fordi jeg nærmer mig aldersgrænsen i garden, og derfor stopper inden for det næste års tid.«

Artiklen fortsætter under billedet.

To glade medaljemodtagere: Næstformand i Slagelse Garden, Ib Mathiesen, og tambourmajor Lærke Larsen. (Foto: Brian Egebjerg).

Næstformanden fik også en fortjenstmedalje for sin indsats

Lærke Larsen var ikke den eneste fra Slagelse Garden, der blev hædret ved repræsentantskabsmødet. Gardens næstformand siden 2009, Ib Mathiesen, blev tildelt Landsgarderforeningens fortjenstmedalje i bronze for igennem mange år at have ydet en dedikeret indsats i Slagelse Garden

I Ib Mathiesens begrundelse stod der blandt andet:

“Ib er utrolig vellidt af både forældre, bestyrelsesmedlemmer, frivillige og vigtigst af alt af garderne. Han møder altid op og giver en hjælpende hånd, uanset om det er med administrative opgaver, hjælp til at få låst et instrument ud, som leder til et arrangement eller med fysisk arbejde for at tjene penge til garden. Man kan altid regne med Ib.”

Landgardeforeningens Fortjenstmedalje i Bronze tildeles indstillede personer, som har ydet en stor og bemærkelsesværdig indsats lokalt.

»Ib har om nogen fortjent at modtage den medalje. Han har i 13 år arbejdet for Slagelse Gardens og for gardernes bedste. Han er utrolig vellidt hos os, og klarer mange opgaver. Han er en stor ildsjæl, som vi ikke kan undvære,« siger Jacob Berger Frederiksen.

Øverst: Lærke Larsen fik overrakt sin fortjenstmedalje af Greve Ingolf af Rosenborg, som er Landsgarderforeningens protektor og indstiftede hædersmedaljen i 1997. (Foto: Brian Egebjerg). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.