Schackenborgvænge solgt til spotpris

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Estate Invest A/S har købt Schackenborgvænge i Ringparken for kun 60 millioner kroner, og det er langt under den offentlige vurdering på 134 millioner kroner.

Estate Invest A/S, der har opkøbt Schackenborgvænge med 136 almene boliger i Ringparken i Slagelse Nordby, har gjort en rigtig god forretning.

Den private investor har betalt blot 60 millioner kroner for Schackenborgvænge, og det er langt under den offentlige vurdering på 134 millioner kroner.

Det viser en aktindsigt mellem Slagelse almennyttige Boligselskab (SAB) og Estate Invest A/S, som Arbejderen har fået. Det skriver Arbejderen.

»Estate Invest A/S har gjort en rigtig god handel«

Ejendomsinvestoren har betalt 60 millioner kroner for Schackenborgvænge, og det er ikke kun langt under den offentlige vurdering på 134 millioner kroner.

Det er også langt under den vurdering på 95 millioner kroner, som et konsulentfirma tidligere er kommet frem til.

»Det virker som om, Estate Invest A/S har gjort en rigtig god handel. Det undrer mig, at kommunen og især boligselskabet er gået med til overhovedet at sælge lejlighederne – og sælge dem til under halvdelen af den offentlige vurdering,« siger professor på By, Plan og Proces ved Roskilde Universitet John Andersen til Arbejderen og fortsætter:

»Det virker som om, der har været et politisk pres for at få overstået handelen hurtigst muligt. Og så har man slået til, så snart den første køber meldte sig.«

Godkendt på et lukket punkt under et byrådsmøde

Salget blev godkendt på et lukket punkt under et byrådsmøde den 26. august 2019.

27 stemte for: Socialdemokratiet, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Venstre. Kun 4 stemte imod: Enhedslisten, SF og Radikale Venstre – Thomas Clausen fra Enhedslisten kunne slet ikke godkende et salg til spotpris.

Læs også: Schackenborgvænge i Nordbyen bliver solgt.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) afviser over for mediet, at der skulle være ideologiske grunde til den lave salgspris. Det er blot et udtryk for markedskræfterne.

»Salget har ikke noget med os at gøre. Det er en handel indgået mellem to parter – boligselskabet og investeringsselskabet. Det vil vi ikke blande os i,« siger John Dyrby Paulsen til Arbejderen og fortsætter:

»Det er to selvstændige parter, der har rådighed over hver deres økonomi. Hvis den ene sælger for billigt, så må det være fordi, de har vurderet, at det alligevel har været en god idé. Og så fred være med det. Det er markedskræfterne. Det blander vi os ikke i.«

Mulighed for huslejestigning, og 35 familier skal flytte

Slagelse Kommune oplyser, at det ikke er muligt at sikre sig mod en huslejestigning, når Schackenborgvænge skifter ejer den 1. juni 2020.

»Da Estate Invest er et privat ejendomsselskab, kan kommunen ikke sikre sig et lavt huslejeniveau,« oplyser Moritz Faloota fra Slagelse Kommunes Center for Miljø, Plan og Teknik. Det skriver Arbejderen.

Dertil kommer, at beboerne i 35 lejligheder skal flytte, fordi de er på offentlig forsørgelse eller er tidligere straffet.

Øverst: Schackenborgvænge. (Foto: Google Earth Pro). RK/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.