Lommefilmkonkurrence: “Uegnet for børn. Sluk solariet”

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Dyhrs Skole i Slagelse By deltager i Danmarks største lommefilmkonkurrence under temaet “Uegnet for børn. Sluk solariet”, men alle børn og unge op til 16 år er velkomne til at deltage i konkurrencen.

Solariets kræftfremkaldende UV-stråler er i fokus, når den landsdækkende konkurrence “Uegnet for børn. Sluk solariet” skydes i gang i slutningen af august.

Den 18. september 2018 vil elever i 7.C på Dyhrs Skole give deres bud på kampagnefilm, der oplyser om, at solariebrug er uegnet for børn.

Eleverne skal producere kampagnefilmen på en dag

Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden står i fællesskab bag kampagnen, der over de næste fem uger besøger 40 skoler over hele landet. Frem til den 28. september afholdes workshops ude på skolerne.

Her skal eleverne på én intens dag producere deres egen kampagnefilm helt fra bunden – fra idéudvikling, over manuskriptskrivning, til optagefase og endelig slutredigering. De korte kampagnefilm optager eleverne på deres mobil eller tablet.

Efterfølgende uploades filmene til en særlig kanal på lommefilm.dk, hvor eleverne kan se hinandens bidrag og afgive deres stemme på en vinderfilm.

Alle landets børn og unge op til 16 år er velkomne

Alle landets børn og unge op til 16 år er velkomne til at deltage i konkurrencen. Samtlige indsendte film vurderes på lige vilkår – uanset om bidragsyderne har deltaget i en filmworkshop eller ej.

Se det digitale materiale her: http://ipaper.ipapercms.dk/Lommefilm/SlukSolariet/

Lærerig og involverende forebyggelsesindsats

Det er 10. år i træk, at landets skoleelever konkurrerer om at slukke for de farlige UV-stråler ved hjælp af deres mobilkamera. Siden 2009 er der uploadet mere end 1.250 film, og skolerne har de seneste år stået i kø for at deltage i konkurrencen og få tildelt en filmworkshop.

I tillæg til den fysiske workshop tilbydes også en “digital workshop”, hvor man online kan få hjælp og viden til at deltage i konkurrencen.

»Konkurrencen er et godt eksempel på en lærerig og involverende forebyggelsesindsats blandt børn og unge om et alvorligt emne,« forklarer Jette Jul Bruun, programchef i TrygFonden.

Modermærkekræft er den hyppigste kræftform

Konkurrencen skal give eleverne medejerskab af Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens ”Sluk solariet”-kampagne og gøre dem til aktive formidlere af budskabet om, at solariebrug øger risikoen for modermærkekræft. Modermærkekræft er i dag den hyppigste kræftform blandt unge i alderen 15-34 år.

Konkurrencen indgår som et fast element i kampagnen, som har bidraget til et drastisk fald i unges solariebrug. Der er imidlertid sket en svag stigning i andelen af solariebrugere de seneste år.

»Konkurrencen og kampagnen er derfor nødvendig for at fastholde fokus på problemet. Vi håber på, at politikerne vil få øjnene op for, at vi i Danmark må følge trop med vores nabolande og indføre en aldersgrænse på 18 år for solariebrug, så vi undgår, at vores yngste bliver solariebrugere,« forklarer projektleder hos Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, Christina Schiøth.Genrefoto: dorianrochowski / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.