Huskeuge for demensramte og pårørende

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Slagelse Kommune arrangerer en Huskeugen for demensramte og deres pårørende. Her er det muligt at blive klogere på aktiviteter, pleje og omsorg samt hjælpemidler.

I forlængelse til den landsdækkende Alzheimerdag arrangere Slagelse Kommune en huskeuge, der sætter fokus på mennesker, som har demenssygdom tæt inde på livet.

Huskeugen skal skabe åbenhed og opmærksomhed om demens, sprede viden om sygdommen og om de tilbud, der er til mennesker med demens og deres pårørende. Det sker gennem spændende og gratis events fordelt over hele ugen.

Demens rammer ikke kun den enkelte, men hele familien

»Demens er en alvorlig sygdom, som ikke kun rammer det enkelte menneske men hele familien. Derfor arrangerer Slagelse Kommune nu Huskeugen, så mennesker med demens og deres pårørende gennem en række aktiviteter kan blive endnu klogere på aktiviteter, pleje og omsorg, når hukommelsen svigter,« siger formanden for Forebyggelse og seniorudvalget, Ali Yavuz (S).

Ugen har arrangementer på programmet alle dage. Om tirsdagen vil der blandt andet være en stor hjælpemiddelmesse, hvor forhandlere viser teknologier og hjælpemidler, som letter hverdagen for personer med en demenssygdom. De vil præsentere alt fra kugle- og kædedyner til musikpuder og GPS’er.

Demensuge med alt fra foredrag til snak og hygge

I løbet af ugen er der foredrag, blandt andet et om demensmedicin og et andet om omsorg som den vigtigste behandlingsform.

Fredag rundes endvidere af med manér, når CasaBlancas turnégruppe underholder med folkekære sange, hvor der også vil være rig mulighed for snak og hygge.

Find alle Huskeugens events på: www.slagelse.dk/huskeuge.


Genrefoto: susannp4 / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.