Lidl spreder påskeglæde til trængte familier

Slagelse.News – »Det er af stor betydning for de familier, som vi hjælper i Barnets Blå Hus, at vi også kan dele mad ud til dem i påsken. Det har mange familier nemlig brug for. Det betyder også, at vi spreder viden om Barnets Blå Hus’ arbejde til familier med misbrug eller familier ramt af inflation, idet maduddelingen bliver et middel i bestræbelserne på at nedbryde tabu om, at det er okay at række ud efter hjælp, når den findes,« lyder det fra Barnet Blå Hus i Slagelse.

Det er stadig svært for mange familier at få pengene til at løbe rundt. Det mærker de i Barnets Blå Hus i Slagelse, hvor de op mod påske glæder sig til at uddele gratis overskudsmad fra den lokale Lidl-butik. Det skriver Lidl og Blå Kors i en pressemeddelelse.

Højtider kan være svære at komme igennem

I påsken ser mange frem til at samles om familiefrokoster og påskeægsjagt. Her er det især maden og samværet, som er i fokus. Netop højtider og ferier kan være svære tider at komme igennem, hvis man i forvejen har svært ved at få økonomien til at række til hele måneden.

Derfor samarbejder Lidl og Blå Kors igen i år om at uddele mad til familier, som er pressede økonomisk eller kæmper med sygdom og andre udfordringer, der gør, at overskuddet ikke er så stort.

I Slagelse uddeler Barnets Blå Hus gratis overskudsmad op mod påske. Dagen før skærtorsdag henter frivillige al den mad, som den lokale Lidl-butik ikke når at sælge, inden butikken holder helligdagslukket.

Mange familier har brug for at række ud

»Det er af stor betydning for de familier, som vi hjælper i Barnets Blå Hus, at vi også kan dele mad ud til dem i påsken. Det har mange familier nemlig brug for. Det betyder også, at vi spreder viden om Barnets Blå Hus’ arbejde til familier med misbrug eller familier ramt af inflation, idet maduddelingen bliver et middel i bestræbelserne på at nedbryde tabu om, at det er okay at række ud efter hjælp, når den findes,« siger Inge Overgaard Jakobsen, der er leder af Barnet Blå Hus i Slagelse.

Maden, som ofte er i overskud, kan være alt lige fra frugt og grøntsager til mejeriprodukter og brød. Det er alt sammen mad, som gennem samarbejdet kommer en masse familier til glæde.

Forsøder højtiden og mindsker madspild

Det er et samarbejde og en ordning, som virkelig giver mening, fortæller Jens Stratmann, som er adm. direktør i Lidl Danmark:

»Samarbejdet med Blå Kors er ekstremt meningsfuldt, da vi sammen kan hjælpe nogle af de mest trængte familier. Gennem vores partnerskab har vi mulighed for at levere overskudsmad fra vores butikker, hvilket både kan forsøde højtiden lidt og samtidig mindske madspild. Igen i år vil vi i Lidl gerne takke Blå Kors og de mange frivillige for deres dedikation og det store arbejde, de udfører,« fortæller Jens Stratmann.

I syv år har Lidl og Blå Kors samarbejdet om at gøre en forskel for børn, unge og voksne i udsatte livssituationer. Blandt andet gennem uddeling af mad, donation til julehjælp og en række initiativer til støtte for ferielejre, som hjælper børn og unge fra familier med alkohol- og stofmisbrug, sygdom, sociale udfordringer med mere.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Lidl). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/ah8b