Bymidtegrupper er konstitueret efter valget

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 12 måneder siden.

Slagelse.News – Korsør, Skælskør og Slagelse har hver en bymidtegruppe, som er sammensat af repræsentanter fra byrådet, forvaltningen, kulturliv og erhvervsliv. Der har nu konstitueret sig og gjort sig de første tanker.

Slagelse Kommunes tre bymidtegrupper er blevet konstitueret efter valget. Nu er de klar til at gå i gang med arbejdet. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Diskuterer alt fra trafik til arkitektur i de tre byer

Bymidtegrupperne er klar til at trække i arbejdstøjet og gå i gang med arbejdet, efter de alle har haft lejlighed til at konstituere sig og diskutere, hvad de vil fokusere på i de kommende fire år.

Korsør, Skælskør og Slagelse har hver en bymidtegruppe, som er sammensat af repræsentanter fra byrådet, forvaltningen, kulturliv og erhvervsliv. Formålet med bymidtegrupperne er, at de skal fungere som tværfaglige fora, hvor man kan diskutere alt fra trafik til arkitektur i de tre byer.

Havneområdet i Skælskør er en usleben diamant

I Skælskør bymidtegruppe vil man blandt andet sætte fokus på udviklingen af torvene, havneområdet, herunder højvandssikringen, og det gamle rådhus og stationsbygningen.

»Overordnet vil vi gerne prøve at udvikle de forskellige områder, så vi skaber sammenhæng og fremhæver det, som gør Skælskør til noget særligt. Havneområdet i Skælskør er en usleben diamant, hvor vi gerne vil kigge på, hvordan vi kan integrere den som et torv i byen. Det gamle rådhus og den gamle stationsbygning og ideer til, hvordan de kan bruges, er også på vores radar, og så vil vi også kigge på udeservering og udvikling af vores torve,« siger Anders Koefoed (V), der er formand for Skælskør bymidtegruppe.

Kulturen skal være med til at løfte hele Korsør

Bymidtegruppen i Korsør vil arbejde med at skabe en rød tråd i udviklingen af Korsør. Og så har man besluttet, at kulturlivet skal inviteres til at være med i bymidtegruppen. Det har den ikke været i Korsør indtil nu.

»Vi vil gerne arbejde med at sikre, at der en rød tråd i den måde, vi udvikler Korsør på. Derfor er en vores første opgaver at få skabt os et overblik over alle de tiltag og projekter, der er sat i værk, så vi sikrer, at der er sammenhæng i det, vi gør. Vi tror også på, at kulturen kan bruges som løftestang til at løfte hele Korsør. Derfor vil vi gerne have kulturlivet med i bymidtegruppen, så de også bliver inddraget i arbejdet med at udvikle vores by,« siger Britta Huntley (S).

Bymidten i Slagelse med aktiviteter for familien

I Slagelse var det bymidten og dens rolle i forhold til aflastningscentrene uden for byen, som var i centrum, da bymidtegruppen mødtes første gang, hvor Galleriet også var repræsenteret for første gang.

»Vi er enige om, at der skal bygges videre på at gøre Nytorv til en familievenlig plads. Der er allerede lavet en minilegeplads, der bruges flittigt, og vores opgave i bymidtegruppen er at sikre, at vi får en koordineret dialog mellem detailhandelen, Campus, kulturinstitutionerne og erhvervsforeningen, så vi sammen kan skabe en bymidte med aktiviteter for hele familien. Derfor giver det også god mening at få Galleriet med, da de er bindeleddet mellem Vestsjællandscentret og Nytorv,« siger Jane Dahl (K), der er formand for Slagelse bymidtegruppe

Alle tre bymidtegrupper opfordrer borgere til at henvende sig til medlemmerne af bymidtegrupperne, hvis de har forslag til ting, som bymidtegrupperne skal kigge på. På slagelse.dk/bymidtegrupper kan man læse mere om bymidtegrupperne og finde navnene på alle medlemmer.

Øverst: Slagelse Rådhus. (Foto: Slagelse Media). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.