Bliv frivillig til juleaften den 24. december

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Vi har brug for en hjælpende hånd i form af alt hvad der kan være med til at skabe en fantastisk juleaften. Du kan hjælpe til med serveringen, i køkkenet, som bordvært eller på anden vis være med til at skabe en hyggelig jul for deltagerne,« lyder det fra Fællesjul af frivillige fra Sammen Om Slagelse.

I år afholdes der fælles juleaften den 24. december 2022 i varmestuen på Sdr. Stationsvej i Slagelse By og i Kirke Stillinge Forsamlingshus, for alle, der har lyst til at holde jul sammen med andre. Initiativtagerne kalder det Fællesjul. Det skriver Fællesjul af frivillige fra Sammen Om Slagelse i en pressemeddelelse.

Der sørges for god julemad og en god julestemning

»Det bliver hamrende hyggeligt, og der vil blive sørget for god julemad, god julestemning og godt julehumør,« siger Christopher Trung Paulsen fra foreningen Sammen Om Slagelse, inden han fortsætter:

»Vi har brug for en hjælpende hånd i form af alt hvad der kan være med til at skabe en fantastisk juleaften. Du kan hjælpe til med serveringen, i køkkenet, som bordvært eller på anden vis være med til at skabe en hyggelig jul for deltagerne. Du vil få tildelt en opgave på forhånd, så du ved, hvad du skal lave på dagen. Der er typisk også børn til stede, så selvfølgelig indhenter vi også børneattest.«

Ofte har de frivillige bestået af familier, der så holder deres juleaften, samtidig med at de er frivillige sammen til Fællesjul. Det kan også være folk, der blot gerne vil prøve noget anderledes til jul, samtidig med at de gør en forskel.

Vælg en juleaften med eller uden alkohol

Fællesjul er opdelt således at det afholdes både i Kirke Stillinge Forsamlingshus og i varmestuen på samme tid.

»Vi har i flere år haft et godt samarbejde omkring Fællesjul, som vi naturligvis igen støtter op om i år. Der er lidt forskellige vilkår alt ud fra, hvor man vil deltage juleaften. Eksempelvis har vi planlagt det, så julen i varmestuen bliver en alkoholfri juleaften. Så hvis man gerne vil være med til en juleaften, og at man for eksempel grundet børn vil holde det helt alkoholfrit, så er det en god idé at tage med dér. I forsamlingshuset vil der nok blive tilbudt et enkelt glas vin eller øl,« lyder det fra Claus Balshøj, der til daglig driver Kirke Stillinge Forsamlingshus.

Kom til intromøde for frivillige den 5. november

Hvis man gerne vil være frivillig til Fællesjul, skal man melde sig via e-mail til hej@sammenomslagelse.dk inden den 5. november.

Der afholdes et frivilligmøde den 5. november kl. 13.00 til 15.00 i Kirkens Korshærs varmestue på Sdr. Stationsvej 2, 4200 Slagelse på 1. sal, hvor man kan møde op hvis man ønsker at være med. Organisatorisk understøttes Fællesjul af frivillige fra Sammen Om Slagelse.

Øverst: Fællesjul. (Foto: Fællesjul af frivillige fra Sammen Om Slagelse). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.