Bilka donerer overskudsvarer til udsatte familier

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Bilka Slagelse uddeler igen overskudsmad og overskudsvarer til udsatte familier gennem Stop Spild Lokalt. Stop Spild uddeler også til ukrainske familier.

I påsken samles mange familier rundt om frokostbordet med masser af god mad. Men det er ikke alle, der har råd til det. Mange oplever, at højtider som påske kan være en uoverskuelig udgift.

Derfor donerer Bilka Slagelse igen i år overskudsmad og -varer til udsatte familier gennem Stop Spild Lokalt. I år uddeler Stop Spild også til ukrainske familier, der er nye i Slagelse. Det oplyser Bilka i en pressemeddelelse.

Påsken er vanskelig for mennesker i svære situationer

Nu står påsken for døren, og for mange betyder det fridage med familie og venner, der samles om det store påskebord med masser af lækkerier. Men dage som disse kan være ekstra svære for mennesker i svære livssituationer, der har problemer med at få midlerne til at række hele måneden. For det er ikke alle, der har råd til eller mulighed for at holde sådan en påske.

Derfor donerer Bilka Slagelse de overskudsvarer, der kommer fra påskens lukkedage til Stop Spild Lokalt.
Det betyder, at familier i svære livssituationer kan holde en lidt bedre påske, end de ellers ville have haft. Hos Stop Spild Lokalt er de meget glade for at modtage overskudsvarer fra Bilka Slagelse.

»Hos Stop Spild Lokalt oplever vi lige nu, at behovet for hjælp til mad er blevet større. Det er lige pludselig blevet meget dyrere at leve, og der er flere, der skal vende og dreje hver eneste krone, men som alligevel har svært ved at få det til at løbe rundt. Det er både familier, enlige, studerende eller andre, der er økonomisk trængte,« siger Betina Larsen, der er talsperson for Stop Spild Lokalt, og fortsætter:

»Derfor er vi utrolig taknemmelig for, at Bilkas donation af overskudsvarer. Ikke kun til påske, men også til hverdag, hvor vi har et godt samarbejde. Det kan næsten ikke beskrives, hvor stor forskel det gør i folks hverdag, at de kan få mad og varer gennem vores madoaser. Vi hjælper også rigtig mange ukrainske familier, der er nye i landet. De står i en frygtelig situation og vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe dem. Både med mad, men også andre fornødenheder som tandbørster, legetøj og andet, som vi får doneret.«

Giver tilbage til lokalsamfundet med glæde

Det er ikke kun Stop Spild Lokalt, der er begejstret for donationerne. Lasse Tang, der er sektionschef i Bilka Slagelse, er meget tilfreds med, at butikkens overskudsmad og -varer går til et godt formål. Både fordi samarbejdet med Stop Spild Lokalt er med til at mindske madspild, men særligt fordi varerne, der udløber i lukkedagene, kan komme andre til gode.

»Vi er utrolig glade for at kunne støtte lokalt og kunne give noget tilbage til lokalsamfundet. Vi vil meget gerne bidrage til at skabe lidt glæde i påsken blandt familier og andre, der hverken har råd eller ressourcer. Samtidigt er vi aktivt med til at mindske madspild, hvilket betyder meget for os, og derfor er vi rigtig glade for vores samarbejde med Stop Spild Lokalt,« siger Lasse Tang, sektionschef i Bilka Slagelse.

Stop Spild Lokalt kommer til Bilka Slagelse efter lukketid onsdag d. 13. april, hvor de får udleveret de varer, der er tæt på sidste salgsdato. Det kan blandt andet være grønt, brød, kød, kolonial og andre varer.

Derefter arrangerer foreningen uddeling af overskudsvarer i deres madoase, hvor familier, enlige og andre udsatte borgere kan komme og afhente en pose med varer. Her bringer maden stor glæde og lettelse hos de mange mennesker, der er udfordret af økonomi, sygdom eller sociale udfordringer.

En lokal håndsrækning og forebyggelse af madspild

18 af Bilkas varehuse donerer i år overskudsmad og -varer til danskere, der har brug for en håndsrækning, gennem foreninger og organisationer i forbindelse med påske. Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka, er meget glad for, at varehusene igen i år kan hjælpe lokalt og forebygge madspild.

»Vi er rigtig glade for vores samarbejde med de mange dygtige foreninger og organisationer, der både er med til at mindske madspild og udgør en håndsrækning til dem, der har brug for det. Det er en selvfølgelighed for os, at vi tager socialt ansvar og er med til at gøre en forskel i lokalområder,« siger Mark H. Nielsen, der er direktør i Bilka.

Bilka donerer både varer, der har udløbsdato i lukkedagene omkring påske, og varer, som de vurderer, de ikke kan nå at få solgt.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Bilka). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.