Verdensmestre får EM-hjemmebane på Musholm

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – »Vi er glade for og beærede over, at europamesterskaberne i Powerchair Floorball kommer til Slagelse Kommune. Vi er en kommune med plads til alle, også mennesker med svære fysiske handicap,« lyder det fra borgmesteren.

Det internationale forbund, IPCH, har netop tildelt Danmark værtskabet for EM i Powerchair Floorball 2024. Dermed bliver der mulighed for at opleve en helt særlig teknisk og tempofyldt sport på dansk grund, når det danske landshold sammen med syv andre nationer skal kæmpe om EM-medaljer på Musholm på Halsskov i Korsør. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Danmark har er være værter for det kommende EM

Når Europas otte bedste mandskaber i Powerchair Floorball i oktober 2024 tørner sammen i de smukke rammer på “Musholm – Ferie, Sport & Konference” i Korsør, får Danmarks forsvarende verdensmestre de bedst tænkelige betingelser for at fortsætte jagten på internationale medaljer.

EM i Powerchair Floorball 2024 afholdes på Musholm – Ferie, Sport & Konference, Korsør den 20.-28. oktober 2024 med 8 hold.

Det glæder den danske anfører Kristoffer Dahl Hansen:

»Det gør mig helt vildt stolt, at Danmark har fået æren af at være værter for det kommende EM i 2024 på fantastiske Musholm i Korsør, og jeg tror godt, jeg tør sige på vegne af hele holdet, at vi glæder os sindssygt meget til den helt særlige oplevelse, det er at få lov til at repræsentere sit land på hjemmebane og mærke stemningen og opbakningen fra alle tilskuerne. Nu skal vi i arbejdstøjet, så vi kan vise os selv og vores sport frem fra den bedste side og ikke mindst vinde endnu et mesterskab,« siger han.

Verdens mest tilgængelige idrætsbyggeri i Korsør

Musholm – Ferie, Sport & Konference er ejet af Muskelsvindfonden og bygget i samarbejde med nogle af landets bedste arkitekter og førende eksperter. Musholm har modtaget flere internationale priser for design og arkitektur og kan i dag kalde sig verdens mest tilgængelige ferie-, sport- og konferencecenter.

Musholm er partner for Powerchair Floorball i Danmark og nationalt træningscenter for det danske landshold, og det er derfor en oplagt ramme for et europamesterskab i en sport for spillere med svære fysiske handicap.

»At lægge gulv og hus til en international mesterskabsturnering er vel det største flueben vi kan sætte blandt Musholms målsætninger om at gøre en afgørende forskel inden for parasport og universelt design i moderne byggeri. Både parasporten og tilgængelig arkitektur har været på en imponerende rejse i de sidste ti år. Det sportslige niveau og publikumsopmærksomheden er steget, og folk har fået øjnene op for, at tilgængelighed skal indarbejdes æstetisk og funktionelt i vores byggerier. Det glæder vi os til at vise frem sammen med et stort, stolt smil på læben,« siger Henrik Ib Jørgensen, direktør i Muskelsvindfonden.

Borgmester Knud Vincents (V)i Slagelse Kommune ser frem til at byde de mange deltagere fra hele Europa velkommen til Vestsjælland:

»Vi er glade for og beærede over, at europamesterskaberne i Powerchair Floorball kommer til Slagelse Kommune. Vi er en kommune med plads til alle, også mennesker med svære fysiske handicap. Vi hilser de mange dygtige deltagere velkommen, og jeg er helt sikker på, at de får de bedst mulige forhold på Musholm. Jeg glæder mig til at følge EM i Powerchair Floorball til efteråret i 2024,« fortæller borgmesteren.

Første internationale mesterskab i elkørestole

Når EM i Powerchair Floorball skydes i gang i oktober 2024, vil det være den første officielle slutrunde på dansk grund i en elkørestolsdrevet sport. Det glæder formand for Parasport Danmark, John Petersson, at forbundet med EM kan være med til at synliggøre idræt på højeste niveau for mennesker med en markant funktionsnedsættelse.

»Det glæder mig meget, at vi sammen med Slagelse Kommune, Sport Event Denmark og Musholm skal afholde EM i Powerchair Floorball på dansk grund i de unikke rammer på Musholm, som er helt i særklasse for målgruppen af spillere med svære fysiske handicap. Jeg glæder mig over, at vi kan vise den fascinerende sport frem, og jeg håber, at mange vil lægge vejen forbi og opleve intense kampe på højt niveau i det hurtige spil,« siger John Petersson.

Powerchair Floorball (også kendt som kørestolsfloorball eller Powerchair Hockey) er en elkørestolsdrevet sport med fart, tempo og taktik. Sporten kan som udgangspunkt spilles af alle med et fysisk handicap, der lever op til det officielle mindstehandicap. Spillere med mindre funktionsnedsættelser benytter ofte almindelige floorballstave, mens de fysisk svagere ofte benytter en speciel fastmonteret stav på stolen. Der er fem spillere på banen på hvert hold, og kampene afvikles over 2 x 20 minutter (effektiv spilletid).

Øverst: VM i Powerchair Floorball i Holland. (Foto: Slagelse Kommune). PM/anne.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.