Søfartsstyrelsen opgiver Glasværket i Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Søfartsstyrelsen har haft hovedkontor i midlertidige lokaler i Korsør siden 2017 som en del af udflytning af arbejdspladser. Planen var, at Søfartsstyrelsen skulle flytte ind på Glasværket, men det er nu opgivet.

Der har været forhandlet med Glasværket A/S i Korsør om etablering af et permanent domicil for Søfartsstyrelsen, men parterne har ikke kunnet nå frem til enighed om leje og ombygning. Nu har de valgt at afslutte samarbejdet i mindelighed.

Søfartsstyrelsen har holdt til i midlertidige lokaler på Fjordvænget 30 i Korsør siden 2017, men kun med en del af medarbejderne. Nu er der en ny plan på vej for den endelige flytning til et permanent domicil, og der sigtes mod en central placering i Korsør.

Trods den seneste udvikling arbejdes der stadig efter den oprindelige tidsplan. Alle de 200 medarbejdere, der skal arbejde i Korsør, kan forvente at komme på plads i medio 2019.

Søfartsstyrelsen ejer i forvejen bygninger på Batterivej i Korsør. Bygningerne har været brugt som driftscenter, men Bygningsstyrelsen og Søfartsstyrelsen vil arbejde på at finde en løsning med at ombygge disse bygninger til brug for det permanente domicil. De kan suppleres med leje af yderligere lokaler i området.

Søfartsstyrelsens flytning til Korsør er en del af Regeringens plan om at skabe et Danmark i balance ved at flytte statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder.

I forbindelse med indvielsen af hovedkontoret sidste år udtalte erhvervsminister Brian Mikkelsen (K):

“Korsør var et oplagt valg i forbindelse med udflytningen af Søfartsstyrelsen. Korsør er en by med en solid maritim historie. Det skyldes ikke mindst byens beliggenhed ved et af verdens mest trafikerede stræder, Storebælt, som tusindvis af skibe passerer hvert år. Derfor er det en gevinst for alle parter, at Søfartsstyrelsen nu slår dørene op i Korsør.”

Genrefoto: J N / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.