Nu bliver broløbet over Storebælt igen tilladt

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Broløbet blev afskaffet af Liberal Alliance i 2017, men i dag markerer transportminister Benny Engelbrecht med en løbetur over broen, at det igen bliver tilladt med motionsløb.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) ønsker at genindføre muligheden for at afvikle motionsarrangementer over Storebælt.

Det bliver markeret i Korsør i dag, hvor ministeren selv tager en løbetur med udsigt til Storebæltsbroen. Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Nyder at se og opleve landsdele fra forskellige vinkler

De blankpolerede sorte sko bliver senere i dag skiftet ud med en lidt blødere sål, når transportminister Benny Engelbrecht snører løbeskoene i Korsør. Det sker for at markere, at det nu igen bliver muligt at afholde motionsløb og cykelløb over Storebæltsbroen.

Ministeren får følgeskab af 1. viceborgmester i Slagelse Kommune, Villum Christensen (LA), og Kenneth Muhs (V), der er borgmester i Nyborg Kommune, på sin løbetur ved Storebæltsbroen.

»Danmark er et smukt land, og ligesom mange andre nyder jeg at se og opleve vores landsdele fra forskellige vinkler,« fortæller transportminister Benny Engelbrecht (S) og fortsætter:

»I den forbindelse mener jeg, at vores store vej- og broforbindelser skaber gode muligheder for at forene motion og bevægelighed med netop en unik oplevelse af vores land, og det skal vi udnytte. Det er dog vigtigt, at det sker på en måde, så det er til så lille en gene for trafikken som muligt.«

Broløbet blev afskaffet i 2017 og kommer retur i 2020

Siden Storebæltsbroen blev indviet i 1998, har det blandt andet været muligt at afholde broløb over Storebælt, men den mulighed blev afskaffet i 2017.

Der var tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA), som forbød fremtidige motionsløb over Storebæltsbroen. Han havde blandt andet henvist til trafikale problemer ved det forrige broløb, men uden at fortælle, at årsagen var et trafikuheld før løbets start.

Læs også: Kø ved Broløbet 2014 grundet trafikuheld før løbets start.

Nu genindfører den nye transportminister muligheden for at løbe eller cykle over Danmarks største bælt.

»Storebæltsbroen er en vital, tværgående forbindelse i og for Danmark, hvis storhed de fleste kun oplever gennem en bil- eller togrude. Og det er en skam. Derfor ser jeg frem til, at alle danskere igen får unik mulighed for – på to ben og ikke kun på fire hjul – at stifte bekendtskab med den store ingeniørkunst, Storebæltsbroen er,« forklarer ministeren.

Det er endnu ikke besluttet, hvorvidt der bliver endnu et motionsløb over Storebæltsbroen, men i 2021 vil 2. etape af Tour de France Grand Depart passere forbindelsen.

Læs også: Tour de France kommer til Slagelse Kommune i 2021.

Dog skriver Broløbet på Facebook, at de allerede er ved at gøre klar til broløbet i 2020.

»Vi er trukket i arbejdstøjet og forventer at vende retur i august 2019 med yderligere informationer. Del meget gerne denne fantastiske nyhed – så alle kan være med til at gøre Broløbet Storebælt til hele Danmarks “2020 LØB”,« skriver Broløbet Storebælt på Facebook.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.