Kø ved Broløbet 2014 grundet trafikuheld før løbets start

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Broløbet 2017 forløb uden trafikale gener, men transportminister Ole Birk Olesen (LA) fastholder forbuddet mod fremtidige motionsløb over Storebæltsbroen. Han henviser blandt andet til trafikale problemer ved det forrige broløb, men han oplyser ikke, at årsagen var et trafikuheld før løbets start.

I 2014 kaldte Transportudvalget den tidligere transportminister Magnus Heunicke (S) i åbent samråd om Broløbet. Kim Christiansen (DF) havde spurgt, om det var “hensigtsmæssigt at afholde motionsløb på de danske broanlæg, set i lyset af at der ved Broløbet Storebælt 2014 den 13. september 2014 var kilometerlange køer.”

Transportminister Magnus Heunicke (S) svarede blandt andet, at “årsagen til den kødannelse, som en del bilister oplevede under Broløbet, var et trafikuheld, der indtraf kort før løbets start”. Han oplyste også, at indtægterne ved arrangementet udgjorde omkring 5,3 millioner kroner, mens han forventede, at udgifterne ville blive omkring 3,7 millioner kroner. Overskuddet fordeles blandt de lokale foreninger. Det oplyser Folketinget.

Sjællandske Medier skriver i øvrigt, at Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, vil drøfte forbuddet med transportministeren, da Venstres folketingsgruppe ønsker, at broløbet fortsætter. Dertil kommer, at Slagelses og Nyborgs borgmestre, Stén Knuth Kenneth Muhs, også vil mødes med transportministeren for at drøfte forbuddet.

“Broløbet er blevet en national begivenhed, der samler glade løbere fra hele Danmark, men interessen fra udlandet er også stor. I år er der løbere med fra ca. 35 lande, bl.a. andet fra Sydafrika, New Zealand og Haiti. Dermed når vi op på at have løbere, fra mere end 100 lande der gennem tiden har deltaget. Det gør Broløbet til en helt unik national, såvel som international begivenhed,” oplyste Broløbet i en Facebook-opdatering i juli måned.

Broløbet er et 1/2-marathon fra Nyborg til Korsør, som bliver afholdt hvert tredje år.

Foto (arkiv): Thad Zajdowicz / freeimages.com

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *