Tour de France kommer til Slagelse Kommune i 2021

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – 190 lande og flere milliarder seere vil se med, når Danmark i juli 2021 over tre dage lægger asfalt til tre etaper af Tour de France, hvor anden etape blandt andet passerer Slagelse Kommune og Storebæltsbroen.

Flere års benarbejde har båret frugt og sikret den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund.

Et partnerskab bestående af Erhvervsministeriet, Københavns Kommune, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg kommuner har netop skrevet kontrakt med selskabet bag Tour de France om en Tour-start i Danmark i 2021.

Dermed skal Danmark den 2., 3. og 4. juli 2021 lægge asfalt til hele tre etaper af Tour de France under overskriften “Grand Départ Copenhagen – Denmark”.

190 km fra Roskilde til Nyborg hen over Storebæltsbroen

Selve åbningsetapen, Grand Départ, bliver en cirka 13 kilometer lang enkeltstart i det centrale København. Den anden danske etape, den 3. juli, bliver cirka 190 kilometer fra Roskilde til Nyborg hen over Storebæltsbroen og dermed gennem Slagelse Kommune. Tredje etape bliver cirka 170 kilometer fra Vejle til Sønderborg.

Tour de France transmitteres i 190 lande og har rundt regnet 3,5 milliarder tv-seere under løbet. Over 900.000 tilskuere ventes at overvære de tre etaper i Danmark fra sidelinjen.

Kæmpe fest, massiv eksponering og en god forretning

»Det er intet mindre end fantastisk. Når Tour de France kommer til Danmark, vil det ikke bare være en kæmpe fest, det vil også være en rigtigt god forretning. I første omgang i form af den turismeomsætning, vi kan forvente fra de fremmødte tilskuere. Men ikke mindst også i form af den massive eksponering, Danmark får, som jo er guld værd. Så det er svært at få hænderne ned en dag som i dag,« siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Det er to et halvt år siden Danmark officielt afgav bud på en Grand Départ. Undervejs har både kongefamilien, regeringen, kommuner og regioner, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark arbejdet målrettet for at få løbet til Danmark.

»Naturligvis blev Tour de France, med verdens bedste professionelle cykelryttere, nødt til at komme til Danmark og til København – verdens bedste land og by for hverdagscyklisme. Grand Départ Copenhague – Danemark 2021 er et “rendezvous” som skal fejre den gensidige inspiration mellem hverdagscyklisme og professionel cykelsport,« siger løbets direktør, Christian Prudhomme i en pressemeddelelse.

Verdens tredjestørste sportsbegivenhed i regionen

Regionsformanden udtrykker også glæde over, at Storebæltsbroen bliver en del af touren.

»Det har været et ønske, at broen skulle være en del a etapen. Den er et særligt monument for os, og den bliver en særlig oplevelse for rytterne, når de skal over broen med den stærke sidevind lige inden målet i Nyborg. Det bliver Region Sjælland, der afgør 2. etape,« udtaler regionsformand Heino Knudsen (S) til Sjællandske.

Tour de France er verdens tredjestørste sportsbegivenhed, som kun er overgået af OL og VM i fodbold, hvor hele verden vil se med, når touren snor sig fra Roskilde til Korsør.

»Det er en stor dag i dag – for hele Danmark. Men særligt er det jo helt vildt, at Tour de France på sin andendag kører gennem vores smukke Region Sjælland. Hele verden ser med, når feltet snor sig fra Roskilde til Korsør med opløb på Storebæltsbroen,« siger Heino Knudsen i en pressemeddelelse.

Regionsrådsformanden har selv kravlet op i toppen i en af Storebæltsbroens pyloner for at filme en video til den danske Tourstart-kampagne for at lokke Tour de France hertil.

»Det bliver en folkefest. Jeg håber, at alle, der kan cykle, krybe og gå, vil stå langs ruten og heppe på cykelløberne, når de blæser forbi. Jo mere, vi kan skabe en fest for både ryttere og seere, jo stærkere bliver det udstillingsvindue for Region Sjælland, som Tour de France jo også er«, fortsætter regionsrådsformanden.

Budgettet er på 90 millioner kroner, udtaler Rasmus Jarlov til TV 2 News.

Yes! Le Tour de France is coming to Denmark in 2021! A#TourstartDK is now official! Watch the announcement live right…

Slået op af TourstartdkTorsdag den 21. februar 2019

Øverst: Tour de France. (Foto: Razvan / iStock). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.