Dobbeltrettet trafik på Storebælt i den kommende tid

Artiklen er opdateret for 11 måneder siden.

Korsor.News – I uge 36–38 med start på søndag vil trafikken på Storebæltsbroen køre dobbeltrettet i aften- og nattetimerne mellem kl. 20.00 og 05.00. Det gælder alle ugens dage undtagen fredag og lørdag aften.

I de første tre uger i september bliver der i aften- og nattetimerne arbejdet på Storebæltsforbindelsens Vestbro med at færdiglægge den nye asfalt. Et arbejde, som startede i foråret. Den nye asfalt vil fremover komme de mange trafikanter til glæde. Udover, at den er lettere at køre på, så reduceres forbruget af brændstof og CO2-udledningen. Det oplyser Sund & Bælt i en meddelelse.

Kort maskingenereret resume af AI/kunstig intelligens: I uge 36-38 vil trafikken på Storebæltsbroen køre dobbeltrettet mellem kl. 20.00 og 05.00, undtagen fredag og lørdag. Arbejde udføres for at lægge ny asfalt på Vestbroen og forbedre trafikoplevelsen. Den nye asfalt reducerer brændstofforbrug og CO2-udledning, samtidig med at den skaber mindre rullemodstand og øget vejgreb. Arbejdet udføres om natten for at undgå dagtrafik og skabe et sikkert arbejdsområde. Cirka 6000 tons slidt asfalt genbruges, og 72.500 m2 ny asfalt lægges. Trafik vil blive omlagt i perioder mellem 20.00 og 05.00, med hastighedsbegrænsning på 80 km/t og ingen overhaling tilladt. Trafikinfo kan findes på storebaelt.dk.

Mindre brændstof og derved mindre CO2-udledning

Arbejdet foregår om natten for at skabe et trafikfrit og sikkert område, som samtidig giver mulighed for at lægge den nye asfalt hurtigere og mere effektivt end i dagtimerne. Det betyder, at trafikken vil køre dobbeltrettet i den ene side af broen, mens der arbejdes i den modsatte side.

Med de mange tusinder trafikanter, som hver dag krydser broen kræver det en stærk asfalt, der kan holde til stor trafikbelastning. Helt konkret udlægges en såkaldt skærvemastiks, som er en tæt og stærk slidlagsbelægning, der er specielt designet til at kunne klare en stor trafikbelastning. Belægningen er derfor særlig velegnet på broer, motorveje og i lufthavne.

Under arbejdet fræses cirka 6000 tons slidt asfalt, som køres til genbrug, og efterfølgende bliver der lagt 72.500 m2 ny asfalt. Ovenpå den nye asfalt bliver der malet cirka 30 kilometer striber. Den nye asfalt giver mindre rullemodstand mellem dæk og vej, og gør det lettere for dækkene at køre på. På den måde bruger biler og lastbiler mindre brændstof, og derved reduceres CO2-udledningen fra trafikken.

Trafikrestriktioner for asfaltarbejder kl. 20.00 til 05.00

I ugerne 36–38, startende søndag aften den 3. september, vil trafikken køre dobbeltrettet i aften- og nattetimerne mellem kl. 20.00 og 05.00. Det gælder alle ugens dage undtagen fredag og lørdag aften.

Broen lukkes i to omgange af 45 minutter, henholdsvis om aftenen kl. 20 og igen om morgenen kl. 05 for at omlægge til dobbeltrettet trafik. Der vil opstå ventetid under omlægning af trafikken. Mens trafikken er omlagt, er hastighedsbegrænsningen 80 km/t, og overhaling er ikke tilladt.

Modtag den aktuelle trafikinformation ved at følge med på Twitter eller tilmeld dig Storebælts bromelding på storebaelt.dk. Du kan også modtage trafikinfo via SMS. Send til 1231 med Bro Info. Tjenesten ophører automatisk efter syv dage.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Sund & Bælt). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/75s3