Velkommen til indbygger nr. 80.000

Slagelse.News – »Vi har med stor spænding holdt øje med befolkningskurven i længere tid, og det er en stor milepæl, at vi nu er rundet de 80.000 indbyggere. Det siger noget, om de mange styrker vores kommune har, og den udvikling vi er i. Her er plads til det gode liv med det bedste fra storbyen og det dejligste fra landet,« lyder det fra borgmesteren, der byder velkommen til Mads Søndergaard og Anne-Sofie Hedengran Jensen.

Indbyggertallet i Slagelse Kommune har rundet 80.000 borgere på tværs af kommunen. Mads og Anne-Sofie flyttede til Slagelse for tre uger siden, og sammen med flere andre har de været medvirkende til, at indbyggertallet er steget. Den 6. marts fik Mads Søndergaard og Anne-Sofie Hedengran Jensen besøg af borgmester Knud Vincents (V), som bød velkommen. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Kommune med et væld af tilbud og oplevelser

Tæt på naturen, levende bymiljøer, velforbundet med resten af landet mod både øst og vest, et varieret uddannelsestilbud, mange arbejdspladser og et væld af kultur-, idræts- og fritidstilbud. Der er mange gode grunde til at flytte til Slagelse Kommune, og derfor har indbyggertallet også netop rundet de 80.000 på tværs af kommunen.

»Vi har med stor spænding holdt øje med befolkningskurven i længere tid, og det er en stor milepæl, at vi nu er rundet de 80.000 indbyggere. Det siger noget, om de mange styrker vores kommune har, og den udvikling vi er i. Her er plads til det gode liv med det bedste fra storbyen og det dejligste fra landet,« siger borgmester Knud Vincents og fortsætter:

»Vi er knudepunkt for læring, uddannelse, job og karriere på Vestsjælland med et stærkt erhvervsmæssigt fundament, og så er vi nabo til en af verdens hurtigst voksende virksomheder. Vi forbinder kort sagt oplevelser og muligheder. Samtidig udvikler vores boligområde sig meget, og vi har ledige både andel-, leje- og ejerboliger i forskellige størrelser og materialer, som står klar til at byde endnu flere studerende, børnefamilier, seniorer og mange andre velkomne.«

Hyggelig by med mange gode muligheder

Milepælen blev fejret den 6. marts 2024, hvor borgmester Knud Vincents besøgte Mads Søndergaard og Anne-Sofie Hedengran Jensen, som begge er 21 år, og de er blandt dem, som fornyeligt er flyttet til kommunen.

»Vi valgte at flytte til Slagelse, da det lå bedst i forhold til vores studie og arbejde. Jeg studerer til bioteknologiingeniør i Kalundborg, og Anne-Sofie arbejder lige nu fuldtid som pædagogmedhjælper på Holbergskolen, men skal efter sommerferien studere til jordbrugsteknolog. Jeg er opvokset i Dianalund, mens Anne-Sofie er fra Sorø, så vi kendte allerede Slagelse som en hyggelig by med mange gode muligheder og ikke mindst mange forbindelser til at rejse videre i form af offentlig transport. Det passer os perfekt, da vi er afhængige af det,« fortæller Mads Søndergaard.

Befolkningstallet i Slagelse Kommune har ligget meget stabilt omkring 79.900 i mange år, men har nu stabiliseret sig og ligger over de 80.000 borgere. Der er pr. 5. marts 2024 80.106 borgere i Slagelse Kommune, mens der i marts måned 2023 var 79.697.

Øverst: Borgmester Knud Vincents (V) sammen med Mads Søndergaard og Anne-Sofie Hedengran Jensen. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/f50b