Skraldemændene har nedlagt arbejdet

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse.News – Skraldemændene i Slagelse Kommune og flere andre kommuner har nedlagt arbejdet. Derfor bliver der ikke tømt beholdere i dag.

Skraldemænd i flere kommuner har nedlagt arbejdet. Det gælder også i Slagelse Kommune. Derfor tømmes beholdere til mad- og restaffald samt genbrug ikke i dag.

»Du må sætte ekstra mad/restaffald i en sæk ved siden af din beholder. Den tages med uden beregning for dig, når der tømmes igen. Har du ekstra metal/glas/plast og pap/papir kan det afleveres på genbrugspladsen,« skriver Slagelse Kommune.

Konflikten drejer sig om arbejdsforhold i Frederikshavn

Renovationsmedarbejdere i mindst syv kommuner har nedlagt arbejdet her torsdag morgen. Det sker i sympati med skraldemænd i Frederikshavn, hvor der siden onsdag i forrige uge har været i overenskomststridig strejke.

Det oplyser Per Thorup, som er faglig sekretær hos 3F Frederikshavn, til TV 2.

Konflikten skyldes, at skraldespandene i Frederikshavn Kommune blev ændret sidste efterår. Før i tiden skulle skraldemændene tage en (1) skraldepose pr. hus, men i oktober blev systemet ændret.

Nu skal borgerne i Frederikshavn sortere deres affald i to kamre i samme spand, og det tager angiveligt længere tid at tømme.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.