SK Forsyning fik prisen som Årets Offentlige Bestyrelse

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – »Vi er utrolig stolte af, at det var vores bestyrelse, der løb med sejren som Årets Offentlige bestyrelse,« lyder det fra direktøren i SK Forsyning.

Hvert år kårer Dagens Dagsorden, Horten, BDO og Pluss Leadership “Årets Offentlige Bestyrelse”. Det sker for at sætte fokus på de offentlige bestyrelser, der gør et ekstraordinært godt og værdiskabende arbejde.

I sidste uge fik SK Forsynings bestyrelse prisen for “Best in class” i forsyningssektoren, og i denne uge fik SK Forsyning også prisen for at være “Årets Offentlige Bestyrelse 2020” i forbindelse med Årets Offentlige Bestyrelseskonference i København.

Det skriver SK Forsyning i en meddelelse.

»Vi er både ydmyge og meget stolte over at få denne pris«

»Vi er utrolig stolte af, at det var vores bestyrelse, der løb med sejren som Årets Offentlige bestyrelse,« siger Henrik Birch, der er administrerende direktør i SK Forsyning, og fortsætter:

»Det er meget værdifuldt at have så engageret og inspirerende en bestyrelse som øverste ledelse for vor virksomhed. Og der er sket rigtig meget her i virksomheden under den siddende bestyrelse.«

SK Forsyning A/S blev dannet i 2008 via en fusion af de tidligere forsyningsselskaber i Slagelse Kommune. SK Forsyning er en multiforsyningsvirksomhed, der varetager el-, vand- og fjernvarmeforsyningen, sælger gas, håndterer spildevand samt sikrer gadelys i Slagelse Kommune.

Det var bestyrelsesformanden i SK Forsyning, Flemming Erichsen (byrådsmedlem for Socialdemokratiet), som takkede for prisen sammen med Jan Østerskov, Henrik Birch og bestyrelsesmedlem Pernille Frandsen (byrådsmedlem for Venstre) ved arrangementet forleden.

»Vi er både ydmyge og meget stolte over at få denne pris. Vi har været oppe mod meget kompetente modstandere,« siger Flemming Erichsen.

Bestyrelsen har skærpet forståelsen af at være selskabets mand

Bestyrelsen i SK Forsyning har gennemført en række krævende aktiviteter i de seneste år, og der er leveret flotte resultater i samarbejde med direktionen og medarbejderne.

Som en væsentlig begrundelse for, at det blev SK Forsyning, der løb med prisen, lød det fra dommerkomiteen, at SK Forsyning har været ekstremt dygtige til at se indad og arbejder meget aktivt med at sikre den rigtige sammensætning og de rette kompetencer i bestyrelsen.

Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser er et netværk af bestyrelsesforeninger og brancheorganisationer for de cirka 4.000 offentlige bestyrelser i Danmark inden for sektorer som uddannelse, kultur, forsyning/infrastruktur, erhvervsfremme, det sociale område med videre.

De seneste to år er der arbejdet intensivt og omfattende med strategi og bestyrelsesudvikling.

Et systematisk arbejde med afsæt i “Kodeks for god selskabsledelse” har ført til en nærgående selvevaluering i bestyrelsen og i en ny koncernstrategi “SK Forsyning 2025 – sammen om en bæredygtig fremtid”, hvor bæredygtigheden, der er et klart sigtepunkt for SK Forsyning, blandt andet kommer til udtryk i FN’s 17 verdensmål, der indgår eksplicit i koncernstrategien.

»Alt i alt har bestyrelsens arbejde skærpet rolleafklaringen og -forståelsen af at være selskabets mand/kvinde og varetage selskabets tarv, når man træder ind i bestyrelseslokalet«, afslutter Flemming Erichsen.

Prisen bliver uddelt i samarbejde med Pluss Leadership, Horten og BDO

Øverst: Pressefoto. (Foto: SK Forsyning). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.