Kommunen giver kulturlivet en hjælpende hånd

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Kulturinstitutioner, som allerede har modtaget kulturelle tilskud, men har måttet aflyse på grund af corona-nedlukningen, får mulighed for at beholde deres tilskud.

Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at støtte kulturlivet i denne særlige tid, hvor mange er ramt af aflysninger, ændringer eller udskydelser. Det oplyser Slagelse Kommune i en nyhedsmeddelelse

Tildelte tilskud kan beholdes på trods af aflysninger

Aflysninger, ændringer eller udskydelser af aktiviteter har ramt kulturområdet på grund af restriktionerne for at begrænse smitte med COVID-19.

Et enigt Kultur- og Fritidsudvalg har derfor på sit seneste møde besluttet at støtte kulturlivet i denne særlige tid. Det betyder blandt andet, at der gives mulighed for at allerede tildelte tilskud kan beholdes på trods af ændringer eller aflysninger.

Koncerter, udstillinger, foredrag og en lang række andre aktiviteter på kulturområdet er desværre blevet aflyst i Slagelse Kommune på grund af restriktionerne for at begrænse smitte med COVID-19.

Det er til stor ærgrelse for borgerne, men især også arrangørerne, hvor ændringerne også har medført en række bekymringer.

Tilskuddet skal sikre et varieret kulturliv i fremtiden

»Rigtig mange fra kulturlivet er blevet ramt af aflysninger, ændringer og udskydelser. Derfor har vi i et enigt Kultur- og Fritidsudvalg besluttet at give aktørerne en hjælpende hånd for at afhjælpe nogle af de udfordringer, som de møder i denne svære tid,« siger Anne Bjergvang (S), der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, og fortsætter:

»Det betyder, at dem som har modtaget kulturelle tilskud, som på grund af restriktioner i forbindelse med COVID-19 har været nødsaget til at aflyse, ændre eller udskyde deres aktiviteter, de får mulighed for at beholde deres tilskud efter dialog med kulturafdelingen.«

»Hvis vi også i fremtiden skal have et rigt og varieret kulturliv, som det vi kendte til inden corona, så er vi nødt til at støtte op om og sikre, at kulturlivet kommer godt i gang igen,« tilføjer hun.

Driftstilskuddet fremrykkes for at hjælpe likviditeten

Kulturinstitutionerne har lige som så mange andre også måtte holde dørene lukket, og det har haft betydning for deres ellers planlagte arrangementer og aktiviteter.

Kulturinstitutionerne plejer at få udbetalt et fast driftstilskud fra Slagelse Kommune den 1. juli, men den dato fremrykkes nu, hvis kulturinstitutionerne ønsker det.

»Vi har i udvalget besluttet at fremrykke kulturinstitutionernes driftstilskud for tredje kvartal, som normalt udbetales 1. juli, frem til midten af maj. Fremrykningen betyder, at trængte kulturinstitutioner kan få øget deres likviditet, frem til de får mulighed for at åbne op igen og generere en indtægt,« siger Ebbe Ahlgren (V), der ligeledes er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget.

Tilskudsmodtager kan læse, hvad de skal gøre, hvis de ønsker at beholde sit tilskud, på: slagelse.dk.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Holgers Fotografier / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.