Kom ud ad døren til “Mænd i fællesskaber”

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Vil du prøve at lave en gryderet over bål? Det er en af de mange muligheder i projekt Mænd i Fællesskaber, der bliver officielt skudt i gang med et kickoffmøde den 24. september på Østre Skole.

Vil du prøve at lave en gryderet og kartofler over bål? Eller har du lyst til at klippe hæk og skrue skruer i, i et frivilligt fællesskab af mænd? Og kan du sige ja til at mødes med andre, der ikke nødvendigvis ligner dig selv?

Frivilligcenter Slagelse søger både deltagere og frivillige mellem 18 og 65 år, der har lyst til at være med i nye fællesskaber i hele Slagelse kommune.

Mænd i grupper samler sig om fælles interesse

Fællesskab – Ikke alle synes, at det er lige nemt at komme ud ad døren og møde andre mennesker. Nogle afholder sig fra at melde sig, fordi de indimellem har perioder i livet, hvor de ikke føler sig helt fysisk eller psykisk på toppen.

Det vil Frivilligcenter Slagelse gerne gøre noget ved. Flere års succes med netværksgrupper gennem projekt “Sammen til nye fællesskaber” har nu ført til at projektet “Mænd i Fællesskaber” bliver sat i verden.

Krumtappen i projektet er at samle mænd i grupper om aktiviteter, der har fælles interesse. Projektet er støttet af Socialstyrelsen. Det skriver Frivilligcenter Slagelse i en pressemeddelelse.

Frivilligcenter Slagelse starter flere nye grupper – også for kvinder. Uanset om du har lyst til at være deltager eller frivillig, om du er kvinde eller mand, om du er 18 eller 90 år, om du bor i Slagelse, Skælskør eller Flakkebjerg, hører de gerne fra dig.

»Når vi fokuserer på opgaverne, lægges problemerne væk. Og så er der en accept af forskellighed – og en fortrolighed, som jeg ikke har mødt andre steder,« siger Claus Andersen, der er frivillig tovholder i en af projektets mandegrupper.

Overraskende mange mænd i fællesskaberne

I bålmads-gruppen er det meningen, at frivillige og deltagere sammen skal lære at lave god mad på bålet. Claus Andersen bidrager gerne med sin viden og overskud – og understreger, at alle bidrager til fællesskabet. Nogle af deltagerne begynder også at se hinanden på kryds og tværs udenfor gruppen.

Frivilligcenteret har allerede flere veletablerede grupper kørende med frivillige som tovholdere. Mens Corner er en samtalegruppe og Team Småkage afprøver alverdens sportsgrene og tager på ture. Gode eksempler på fællesskaber, som med respekt for forskelligheder rykker noget for den enkelte.

»Vi havde en overraskende stor andel af mænd tilknyttet vores frivillige fællesskaber,« fortæller Lykke Pedersen, der er leder af Frivilligcenter Slagelse, og fortsætter:

»Så spurgte vi deltagerne fra Mens Corner: Hvad har mænd lyst til at mødes om? De svarede blandt andet: Aktiviteter udenfor. Motion. At lave noget sammen. På den måde har de været med til at præge projektet.«

Projekt Mænd i Fællesskaber bliver officielt skudt i gang med et kickoffmøde torsdag den 24. september 2020 kl. 17-19 på Østre Skole på Skovsøgade 10, 2. sal i lokale S2. Alle interesserede er velkomne. Tilmelding er nødvendig på telefon 20 29 89 04 eller 51 40 90 73 eller e-mail projekt@frivillig-slagelse.dk.

»Vi ved at der er mænd, der føler de lever på kanten. Vi ønsker at skabe rummelige fællesskaber, som de har lyst til at koble sig på,« tilføjer hun.

Det er med andre ord plads til mænd, der har overskud og gerne vil hjælpe andre ind i fællesskabet, og til mænd, der bare vil være med.

Øverst: Frivillig Claus Andersen tester Frivilligcentrets båludstyr. (Foto: Frivilligcenter Slagelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.